Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

La Orhei a fost inaugurată o sală modernă de box

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 octombrie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 18 octombrie, în oraşul Orhei, a fost inaugurată Şcoala de Box, după renovare capitală. Şcoala este construită conform standardelor europene, având sală cu ring de box profesional, vestiare, balcon pentru spectatori, blocuri sanitare, birou pentru antrenor, dar şi cazangerie autonomă. La moment, în şcoală se antrenează 80 persoane.

La ceremonia de dare în exploatare au participat preşedintele PLDM, Vlad Filat, preşedintele raionului Orhei, Ion Ştefârţă, deputatul liberal-democrat, Petru Ştirbate, etc.

În cuvântul de salut, Vlad Filat a declarat că investiţia în şcoala de box este una foarte bună, deoarece are o infrastructură modernă care oferă copiilor toate condiţiile pentru a practica acest sport şi a obţine performanţe.

“Noi acordăm o atenţie deosebită sportului, fiindcă doar atunci când vom avea cetăţeni sănătoşi, vom avea şi viitor. Personal, sunt foarte mândru de ţara mea, atunci când în cadrul competiţiilor mondiale, inclusiv în cadrul olimpiadelor, se arborează drapelul RM şi se intonează imnul de stat”, a menţionat Vlad Filat.

Şcolii i-a fost donat un ring de box profesional, echipament, dar şi un aparat de forţă multifuncţional.

Antrenorul Mihai Buhaniuc a spus că inaugurarea Şcolii de box este un eveniment aşteptat de tinerii din raion timp de mulţi ani.

“Implementarea acestui proiect important pentru orheieni se datorează PLDM. Sunt fericit că, după 34 de ani de activitate, asistăm azi la inaugurarea şcolii. Îmi aduc aminte cu groază de condiţiile în care se antrenau tinerii până acum. Sunt mândru că discipolii mei se vor antrena în condiţii moderne”, a mai spus antrenorul.

Preşedintele raionului Orhei, Ion Ştefârţă, şi-a exprimat speranţa că, în viitorul apropiat, tinerii boxeri vor cuceri cele mai importante competiţii.

Primul gong în prima luptă dintre boxeri a fost dat de Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Zi mare pentru Complexul monastic Curchi Vlad Filat a vizitat blocul distrus de deflagraţie la Orhei