Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut azi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Dialogul a vizat situaţia politică din Republica Moldova înaintea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, evoluţiile în contextul regional de securitate şi presiunile care se fac din exterior pentru a influenţa parcursul european al ţării noastre.

Jean-Claude Juncker a reiterat faptul că orice presiuni din afară cu scopul de a împiedica Republica Moldova să-şi făurească propriul destin sunt inacceptabile şi a subliniat, în acest sens, că alegerile parlamentare sunt decisive pentru viitorul european al ţării noastre.

Preşedintele Comisiei Europene a declarat că procesul de lărgire a Uniunii Europene va continua, iar Moldova, cu certitudine, va face parte din acest proces.

Vlad Filat i-a mulţumit lui Jean-Claude Juncker pentru suportul pe care îl acordă Partidului Liberal Democrat şi implicit Republicii Moldova în efortul de aliniere a ţării noastre în marea familie europeană.

Totodată, preşedintele PLDM i-a adresat lui Jean-Claude Juncker invitaţia de a vizita Republica Moldova.

Jean-Claude Juncker a fost propus candidat la preşedinţia Comisiei Europene de către Partidul Popular European. Noua Comisie urmează să preia mandatul la 1 noiembrie 2014.

Sursa: www.pldm.md

În raionul Şoldăneşti au fost inaugurate două instituţii medicale Peste 300 de tineri din raionul Criuleni au aderat la PLDM