Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Servicii de sănătate moderne în raionul Ialoveni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Peste 21 de mii de cetăţeni din raionul Ialoveni vor beneficia de servicii medicale de calitate, aproape de casă. Acest lucru a devenit posibil după ce azi, 31 octombrie, în satele Puhoi şi Răzeni au fost inaugurate două Centre de sănătate. Instituţiile medicale au fost deschise prin intermediul proiectului “Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială”, iar pentru lucrările de construcţie a celor două edificii Banca Mondială a alocat aproape 6 milioane de lei. Centrele de sănătate sunt asigurate cu echipament şi instrumentar medical necesar, ce corespund normelor minime de dotare conform funcţiei şi volumului asistenţei medicale primare acordate.

Prezent la ceremonia de inaugurare a instituţiilor medicale, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că unul din obiectivele PLDM este să asigure accesul cetăţenilor la servicii de sănătate calitative, precum şi condiţii de muncă moderne pentru toate categoriile de lucrători medicali din Republica Moldova.

Vlad Filat a spus că procesul de integrare europeană, promotorul căruia este PLDM, aduce rezultate concrete pentru a schimba viaţa oamenilor: se construiesc centre de sănătate, grădiniţe şi şcoli, se repară drumuri, se deschid noi locuri de muncă.

“Acest fapt demonstrează că trebuie să mergem înainte, să oferim un viitor european Republicii Moldova şi o viaţă decentă şi prosperă cetăţenilor. Împreună vom rezolva problemele cu care se confruntă Republica Moldova. Eu privesc cu mare încredere viitorul ţării”, a precizat liderul liberal-democrat.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a declarat că cele două centre reconstruite din temelie fac parte din amplul proiect de reformare al sistemului de sănătate.

“În ultimii ani, ministerul Sănătăţii a reuşit să schimbe lucrurile spre bine în domeniu. Au fost construite sau renovate capital instituţii medicale, au fost aduse tehnologii noi, echipament de ultimă generaţie. Am reuşit să aducem mai aproape de oameni servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, a spus ministrul Sănătăţii.

La ceremonia de inaugurare a instituţiilor au mai fost prezenţi deputatul liberal-democrat, Anatolie Dimitriu, directorul ANSA, Ion Sula, primarul satului Puhoi, Petru Frunză, primarul satului Răzeni, Ion Creţu, cadre medicale, dar şi cetăţenii care vor beneficia de serviciile prestate.

Tot astăzi, Vlad Filat a participat la sfinţirea unei răstigniri în satul Rezeni.

Sursa: www.pldm.md

Eugen Doga a încântat publicul din Ialoveni În Temeleuţi a fost inaugurată Casa de Cultură