Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele Consiliului European va vizita Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 noiembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, întreprinde o vizită în Polonia, la invitaţia premierului polonez, Donald Tusk, preşedintele ales al Consiliului European. Vlad Filat este însoţit de ministrul degrevat al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Discuţiile din cadrul întrevederii s-au axat pe scrutinul parlamentar din 30 noiembrie şi situaţia politică internă a Republicii Moldova, dar şi cea de securitate regională; continuitatea reformelor şi asigurarea unei guvernări democratice; agenda europeană a PLDM şi ireversibilitatea cursului de integrare a ţării în UE.

Donald Tusk a menţionat că Republica Moldova a demonstrat cele mai bune performanţe în cadrul Parteneriatului Estic şi a apreciat curajul cu care PLDM, în calitate de partid aflat la guvernare, a promovat reforme importante şi necesare. Oficialul polonez a declarat că partenerii europeni, inclusiv Polonia, vor fi alături de Republica Moldova şi a reiterat necesitatea intensificării reformelor pro-europene şi implementării prevederilor Acordului de Asociere cu UE după alegerile parlamentare.

Vlad Filat a mulţumit premierului polonez pentru suportul constant acordat Republicii Moldova prin proiecte de dezvoltare şi de creare a locurilor de muncă, precum şi pentru creditul de 100 de milioane de euro oferit cu scopul de a moderniza sectorul agroalimentar.

Donald Tusk l-a asigurat pe Vlad Filat că Moldova se va bucura în continuare de toată susţinerea partenerilor de dezvoltare în realizarea obiectivului său de integrare europeană.

De asemenea, Donald Tusk a anunţat că una din primele vizite, pe care le va întreprinde în calitatea sa de preşedinte al Consiliului European, va fi în Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

În Temeleuţi a fost inaugurată Casa de Cultură Declaraţia comună a preşedintelui PPE, Joseph Daul, şi preşedintelui PLDM, Vlad Filat, privind alegerile prezidenţiale din România