Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Străzi asfaltate de tip European, inaugurate în or. Ungheni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 noiembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 25 noiembrie, în oraşul Ungheni, au fost date în exploatare trei străzi asfaltate. Pentru construcţia porţiunilor de drum, din Bugetul de stat, cel raional şi din Fondul Rutier s-au alocat peste 12 milioane de lei.

Primarul or. Ungheni, Aleandru Ambros, a spus că inaugurarea străzilor este un motiv de bucurie pentru toţi cetăţenii.

“Azi mai scriem o filă nouă în istoria oraşului, inaugurăm 3 străzi. Primăria oraşului şi-a pus ca sarcină ca, în fiecare an, să repare cât mai multe străzi. În viitor ne angajăm să construim mai multe porţiuni de drum şi sunt sigur că vom reuşi, deoarece avem o echipă puternică.

Mulţumesc liderului PLDM, Vlad Filat, care este un prieten adevărat şi devotat oraşului şi raionului Ungheni, pentru că permanent este împreună cu noi. Vă promit că voi depune tot efortul ca or. Ungheni să fie oraşul cu cele mai bune străzi din RM. Eu aşa îmi vreau oraşul meu”, a spus primarul.

Prezent la ceremonia de inaugurare, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a menţionat că, acolo unde la conducere un gospodar, unde oamenii îşi propun scopuri şi onest îşi fac meseria, se întâmplă lucruri frumoase.

“Oraşul Ungheni este un exemplu pentru alte urbe. Şi acest început trebuie să aibă continuitate. Suntem obligaţi să continuăm să facem lucruri bune şi, sunt sigur, că vom reuşi”, a menţionat Vlad Filat.

Ulterior, Vlad Filat a participat şi la inaugurarea drumului de acces către Biserica Sf. Nicolai din cartierul Dănuţeni. Pentru construcţia acesteia din bugetul local s-au alocat peste 300 de mii lei.

Tot astăzi, liderul PLDM a fost prezent la darea în exploatare a apeductului din s. Grozasca, care va aproviziona cu apă potabilă peste două mii de cetăţeni, ceea ce constituie 80 la sută din locuitorii satului.

În Ungheni a fost inaugurat un stadion modern

Stadionul principal al oraşului Ungheni a găzduit astăzi primul meci de fotbal. Covorul artificial al terenului renovat şi inaugurat a fost probat de sportivii de la Clubul de Fotbal Ungheni şi Sheriff Tiraspol. Prezent la eveniment, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a specificat că este fericit pentru că proiectul demarat în urmă cu doi ani are finalitate.

“Mă bucur că am susţinut de la bun început această iniţiativă şi împreună cu Consiliul raional, cu contribuţia FMF şi cu finanţare de la bugetul de stat am reuşit să împlinim un vis al unghenenilor. Cred că, pe acest stadion vom avea parte nu doar de spectacolul pe care îl oferă fotbalul, dar şi sportul, în general. Apropo, este cel de-al şaptelea stadion de asemenea dimensiuni, iar la nivel de ţară avem construite peste 250 terenuri de mini-fotbal. Este necesar să nu ne oprim aici, să mergem mai departe şi, sunt sigur, că având infrastructură adecvată şi un potenţial extraordinar — vom demonstra şi performanţă”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele raionului, Iurie Toma, a făcut o retrospectivă a paşilor întreprinşi pentru ca fotbaliştii să se bucure de condiţii bune de antrenament, iar cetăţenii să vină cu plăcere să asiste la meciuri.

“Au trecut doi ani de când ne-am angajat să realizăm acest proiect ambiţios, iar azi culegem roadele. De unul singur nu reuşeam. Sunt recunoscător întregii echipe, care s-a implicat pentru ca să realizăm cu succes acest proiect. Ne-am dorit de zeci de ani de zile ca în oraşul Ungheni să avem un stadion mai modern, european. Şi prin muncă, prin unitate am reuşit”, a spus Iurie Toma.

Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a menţionat că astăzi la Ungheni a plouat cu evenimente frumoase.

“Am avut câteva inaugurări: un drum de acces către biserica Sfântului Ierarh Nicolae care era într-o stare deplorabilă, 3 străzi reparate în acest an şi stadionul central. Putem spune că am înscris 3 pagini frumoase în istoria oraşului nostru. Şi acesta este doar un început”, a spus Ambros.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Ciobanu a asigurat că stadionul nu este ultimul proiect în Ungheni, susţinut de FMF.

“Fotbalul este regele sportului, numai el putea să adune atâta lume pe aşa o vreme friguroasă. Cu doi ani în urmă reabilitarea stadionului părea doar un vis, dar azi suntem mândri să-l vedem realizat. Acest teren reprezintă foarte mult pentru fotbalul din raion, dar şi pentru cel din republică”.

Pentru renovarea stadionului din Ungheni s-au investit peste 4 milioane de lei.

Sursa: www.pldm.md

Regretatul Dumitru Matcovschi va avea un monument la baştina sa Vlad Filat — decorat de preşedintele României