Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — primul în topul influenţei politice

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 decembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, este cel mai influent politician din Republica Moldova. Potrivit Top-ului celor mai influenţi 50 de politicieni ai lunii noiembrie, realizat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică Politicon, liderul PLDM a acumulat 221 de puncte.

Experţii au constatat că Vlad Filat a revenit pe poziţia întâia în top, datorită faptului că se situează în fruntea listei electorale a celui mai important partid proeuropean din RM. A contribuit la creşterea ratingului liderului PLDM şi vizita preşedintelui ales al României, efectuată de Klaus Iohannis la invitaţia lui Vlad Filat. Şi asta, deoarece PLDM, la insistenţele liderului său, s-a implicat plenar în susţinerea preşedintelui ales al României, consideră experţii Politicon.

Pe locul doi în Top se plasează prim-vicepreşedintele PLDM, Iurie Leancă, care a adunat 217 puncte, iar pe locul şapte Natalia Gherman — cu 169 de puncte.

Potrivit Top-ului, Partidul Liberal Democrat este cel mai cel mai influent partid din Republica Moldova. Experţii au acordat 235 de puncte formaţiunii politice, reieşind din propriile percepţii asupra peisajului partinic şi performanţelor partidelor politice în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

La realizarea Top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii noiembrie 2014 au participat 28 de experţi.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — decorat de preşedintele României Astăzi se împlinesc 7 ani de la crearea Partidului Liberal Democrat din Moldova