Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Astăzi se împlinesc 7 ani de la crearea Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 decembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 8 decembrie 2007, în condiţii deloc uşoare, când Republica Moldova era guvernată de un regim autoritar comunist, PLDM a apărut pe scena politică şi s-a impus ca un partid redutabil care a redat oamenilor speranţa şi a pus ţara pe o direcţie de dezvoltare normală.

PLDM a trimis pe banca opoziţiei un regim anacronic şi autoritar, a restabilit normele democratice, mecanismele de funcţionare a economiei libere, relaţiile bune cu vecinii.

PLDM a redat cetăţenilor drepturile şi libertăţile de care au fost lipsiţi abuziv: dreptul la libera exprimare, libertatea şi independenţa presei, libera circulaţie la frontieră!

PLDM a deschis drumul Republicii Moldova spre Uniunea Europeană! Cetăţenii noştri circulă fără vize în Europa. Ţara noastră a semnat şi ratificat Acordul de asociere şi de liber schimb cu UE. Şi acesta este doar primul pas spre împlinirea unui deziderat naţional pe care liberal-democraţii şi-l asumă pe deplin — aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană până în anul 2020.

PLDM a devenit, în şapte ani, partidul de referinţă în Republica Moldova, cu cea mai reprezentativă fracţiune în parlament, cu cea mai profesionistă echipă guvernamentală şi cu cei mai buni primari şi consilieri locali.

PLDM a pus ţara în mişcare, începând construcţia unor autostrăzi europene, modernizarea infrastructurii şcolare şi europenizarea sistemului de educaţie, lansând reforme serioase în forţele de poliţie.

PLDM luptă de şapte ani pentru ca Republica Moldova să devină o ţară mai stabilă, mai bună, mai echitabilă, mai eficientă şi mai prosperă, pentru ca tara noastră să aibă un viitor european.

PLDM, ca parte a marii familii politice europene, ca membru asociat al Partidului Popular European, rămâne a fi şi după alegerile din 30 noiembrie 2014 coloana vertebrală a alianţei pro-europene din Republica Moldova.

Vreau să le mulţumesc oamenilor care de-a lungul timpului s-au implicat, au muncit şi continuă să muncească în echipa PLDM.

Împreună am făcut multe lucruri bune pentru Republica Moldova. Trebuie să continuăm să mergem înainte şi să nu uităm niciodată acele sentimente care ne-au făcut acum şapte ani să ne implicăm în politică!

Oriunde aş fi şi orice aş face, PLDM va reprezenta una din cele mai importante realizări din viaţa mea!

La mulţi ani, dragi membri, simpatizanţi şi prieteni ai PLDM!

Vlad Filat,
Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — primul în topul influenţei politice Condoleanţe