Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iurie Leancă a început consultările pentru elaborarea Programului de activitate al Guvernului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 ianuarie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, a demarat consultările în procesul de elaborare a noului Program de activitate al viitorului Guvern.

Şeful Executivului a discutat şi cu principalele asociaţii de investitori din Moldova, membre-active ale Consiliului Economic lansat de Iurie Leancă: Asociaţia Investitorilor Străini, Asociaţia Businessului European şi Camera de Comerţ Americană din Moldova. În cadrul consultărilor, reprezentanţii asociaţiilor au semnalizat mai multe probleme pe care le au marii investitori din Republica Moldova.

Mâine, Iurie Leancă urmează să se întâlnească pentru consultări cu reprezentanţii Sindicatelor, ai Patronatelor, ai Consiliului Naţional pentru Participare (CNP), ai Consiliului Naţional al ONG-urilor, precum şi cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi cu analişti politici.

Precizăm că miercuri, 28 ianuarie, Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova. În cel mult 15 zile, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern şi echipa ce va forma Cabinetul de miniştri, urmând să obţină votul majoritar al deputaţilor pentru fi învestit în funcţia de Prim-ministru.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — solidar cu poporul ucrainean Întrevedere Vlad Filat — James D. Pettit