Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Întrevedere Vlad Filat — James D. Pettit

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 februarie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 2 februarie, preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit.

Interlocutorii au discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova, implementarea reformelor şi consolidarea instituţiilor democratice. De asemenea, a fost abordat subiectul securităţii regionale, precum şi problema soluţionării diferendului transnistrean.

Vlad Filat a ţinut să mulţumească Guvernului SUA pentru sprijinul constant şi substanţial acordat ţării noastre în procesul de modernizare a Republicii Moldova.

În contextul situaţiei politice actuale, liderul PLDM s-a arătat convins că, în cel mai scurt timp, va fi învestit un nou guvern, care va continua să implementeze reformele, iar Republica Moldova va avansa pe calea apropierii de UE.

Oficialul american a transmis un puternic mesaj de susţinere a demersului de integrare europeană a ţării noastre şi a reiterat angajamentul SUA pentru promovarea valorilor democratice în Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Iurie Leancă a început consultările pentru elaborarea Programului de activitate al Guvernului Rezoluţia deputatului Valeriu Ghileţchi a fost adoptată în plenul APCE