Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Nevotarea guvernului este o lipsă de responsabilitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 februarie 2015 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Votul pentru Guvernul Leancă 2 a fost un test de responsabilitate, pe care unii nu l-au susţinut. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, după şedinţa de astăzi a Parlamentului.

“Situaţia de astăzi este rezultatul iresponsabilităţii directe a colegilor din Partidul Liberal. Au declarat că vor face tot posibilul pentru a susţine interesul european al R. Moldova, dar când s-a ajuns la vot nu au demonstrat acest lucru. Sincer, credeam că PL va vota astăzi pentru Guvernul Leancă, ceea ce ar fi permis pe viitor să asigurăm o majoritate pentru R. Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Cu privire la acţiunile imediat următoare, liderul PLDM a comunicat că nu va mai exista o perioadă lungă de timp până la cea de-a doua încercare de desemnare a Guvernului.

“Vom avea discuţii foarte prgmatice şi vom reieşi din realitate. Trebuie să găsim un compomis acolo unde este posibil. Lucrurile vor fi clarificate mai repede”, a concluzionat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul lui Iurie Leancă în şedinţa în plen a Parlamentului, 12 februarie 2015 Deputaţii PLDM au depus flori la bustul lui Grigore Vieru