Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Uniunea Europeană salută învestirea Guvernului RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 februarie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă, Federica Mogherini şi Comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, salută numirea în funcţie a prim-ministrului, Chiril Gaburici şi învestirea Guvernului Republicii Moldova.

Într-o declaraţie, oficialii europeni menţionează că aşteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării cu Republica Moldova şi implementarea rapidă a Acordului de Asociere RM-UE în beneficiul cetăţenilor.

“Un Guvern stabil, cu o agendă clară de reforme, va fi crucial în acest sens. Avem încredere că noul Cabinet de miniştri va intensifica eforturile în realizarea reformelor cheie, în special cele din justiţie, sectorul financiar şi combaterea corupţiei, în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. Mai mult decât atât, continuarea şi intensificarea unei politici comprehensive, care va include toate sectoarele din societate, va fi esenţială”, se mai spune în declaraţie.

Uniunea Europeană reiterează sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statul special pentru regiunea transnistreană, şi încurajează intensificarea eforturilor de soluţionare paşnică a conflictului.

“Republica Moldova este un partener asociat cheie al UE. Uniunea Europeană aşteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării strânse şi de succes cu noul Guvern de la Chişinău”, se mai menţionează în declaraţie.

Sursa: www.pldm.md

A fost învestit un nou Guvern, condus de Chiril Gaburici Vlad Filat — în dialog cu conservatorii britanici