Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: PLDM va continua calea europeană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 februarie 2015 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Decizia prim-vicepreşedintelui PLDM, Iurie Leancă, de a părăsi formaţiunea este una regretabilă, însă nu cred că, din punct de vedere politic, e cea mai corectă decizie. Declaraţia a fost făcută de liderul PLDM în cadrul unui briefing de presă.

Vlad Filat a spus că are un singur regret şi anume că Iurie Leancă a considerat că îşi poate ajuta ţara doar din funcţia de prim-ministru.

“Din experienţă personală pot să vă zic că nu e aşa. Plecarea oricărui coleg este una regretabilă. Dar, indiferent ce s-ar spune, vreau să-i mulţumesc domnului Leancă pentru activitatea depusă. În ceea ce mă priveşte, eu voi continua să comunic cu dumnealui. Sper că Iurie Leancă va susţine şi de acum încolo angajamentele pentru implementarea Acordului de Asociere şi rezolvarea problemelor curente din ţară”, a declarat liderul PLDM.

Vlad Filat a specificat că Iurie Leancă nu are ceva de reproşat partidului, deoarece în 2013 s-a mers la concesiuni politice mari pentru a asigura toate condiţiile şi confortul ca să poată conduce Cabinetul de miniştri.

“Pe tot parcursul mandatului de prim-ministru, a avut tot sprijinul din partea întregului partid. Iurie Leancă a fost implicat deplin în procesul de negocieri. Poate singurul lucru pe care nu l-am reuşit este să asigurăm funcţia de prim-ministru, însă sunt convins că dumnealui va avea curajul să recunoască că nu de noi a depins, iar noi i-am oferit tot sprijinul necesar”, a precizat liderul PLDM.

Cu referire la declaraţiile de trădare a parcursului şi votului pro-european, Vlad Filat a subliniat că este un neadevăr, deoarece continuarea parcursului european, implementarea Acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb este scopul existenţial al Alianţei PLDM-PD şi cel al Guvernului.

“PLDM nu va accepta nicio abatere de la parcursul european, de la implementarea Acordului de Asociere şi a celui de Liber Schimb. Astăzi, pentru a oferi un viitor european, trebuie să luptăm cu corupţia, să asigurăm o creştere economică şi ieşirea din stagnare, să asigurăm stabilitate în sistemul financiar-bancar. Suntem interesaţi de elucidarea şi investigarea imparţială a situaţiei de la BEM şi Aeroport”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a accentuat că PLDM îşi va continua activitatea în regim de maximă responsabilitate şi unitate pentru a asigura buna guvernare a Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Klaus Iohannis Iurie Leancă: Părăsesc partidul şi iniţiez un nou proiect politic