Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM Youth Club 2.0 a participat la Congresul European al Liceenilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 martie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 20–22 martie, delegaţia TLDM Youth Club 2.0, formată din Alexandru Severin, Patricia Codreanu şi Adrian Pleşca, a participat la Congresul European al Liceenilor (EPC 2015), care a avut loc la Berlin.

La congresul organizat de EUPAS (European Pupils Association), au participat reprezentanţi din 12 ţări. Elevii s-au reunit la Berlin pentru a identifica în comun problemele din sistemele educaţionale locale şi europene. De asemenea, liceenii au avut posibilitatea să se implice în activităţi organizate în cadrul workshop-urilor cu următoarele tematici: managementul organizaţional, sistemele educaţionale prin comparaţie, campanii electorale şi arta retorică. Tinerii au avut posibilitatea să discute cu conducerea YEPP, EDS, EUPAS şi cu reprezentanţii Fundaţiei Konrad Adenauer Stiftung.

“ParticipareaRepublicii Moldova la Congresul European al Liceenilor este un semnal important din partea ţărilor europene. Acest lucru ne demonstrează încă o dată că acestea sunt deschise spre cooperarea cu noi. Ne bucurăm că avem posibilitatea să ne încadrăm în societatea europeană,” a declarat Alexandru Severin, participant la EPC 2015.

Un pas important efectuat la acest congres a fost înaintarea candidaturii Youth Club 2.0 pentru a deveni membru cu drepturi depline al EUPAS. Această iniţiativă urmează a fi aprobată la următorul congres, care se va desfăşura în luna iulie, la Roma.

EUPAS este organizaţia europeană a liceenilor, constituită cu scopul de a îmbunătăţi colaborarea şi comunicarea între elevii de diferite naţionalităţi şi a încuraja libertatea de exprimare a elevilor din Europa, prin schimb continuu de informaţii, discuţii referitoare la probleme legate de sistemele de învăţământ şi educarea valorilor democratice.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a înmânat premiul de excelenţă actorului Dan Puric TLDM a primit premiul pentru promovarea valorilor europene