Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — cetăţean de onoare al satului Opaci, raionul Căuşeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 aprilie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În semn de recunoştinţă pentru contribuţia adusă la implementarea proiectelor în satul Opaci, raionul Căuşeni, preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, i-a fost oferit titlul de cetăţean de onoare. Însemnele şi brevetul i-au fost înmânate liderului liberal-democrat, de către primarul localităţii, Gheorghe Tărâţă, în cadrul unei întâlniri cu cetăţenii.

Primarul a exprimat cuvinte de gratitudine lui Vlad Filat pentru suportul acordat la implementarea unor proiecte pentru dezvoltarea localităţii. În total, la Opaci au fost realizate proiecte de infrastructură în valoare de 22 milioane de lei.

Vlad Filat a menţionat că apreciază gestul, iar titlul acordat îl onorează.

“Acest nou statut mă obligă să continuăm împreună să facem lucruri frumoase. Cu eforturi comune să facem în aşa fel, încât Opaci să devină un sat modern”, a spus Vlad Filat.

Tot în satul Opaci, liderul PLDM a vizitat grădiniţa “Îngeraşii”, frecventată de 167 de copii, care nu a funcţionat timp de 20 ani. În 2012, în urma lucrărilor de renovare, instituţia a fost redeschisă. Directoarea grădiniţei, Angela Blaj, l-a informat pe Vlad Filat că pentru lucrările de renovare s-au cheltuit aproape trei milioane de lei, bani care au fost folosiţi pentru schimbarea geamurilor, acoperişului şi a sistemului de încălzire.

“Practic, în toată ţara a început sa fie îmbunătăţită infrastructura preşcolară. Este îmbucurător faptul că micuţii vor avea unde socializa şi acumula cunoştinţe. Este de remarcat şi că la o populaţie de circa 3 mii de locuitori sunt atâţia copii. Acolo unde sunt copii, acolo există viitor”, a menţionat Vlad Filat.

Ulterior, preşedintele PLDM s-a deplasat la gimnaziul “Ion Ungureanu”, aflat în proces de renovare. Directoarea şcolii, Tatiana Paladuţă, l-a informat pe liderul liberal-democrat că a fost schimbat acoperişul, sistemul de termoficare şi o parte din geamuri, iar până în anul 2016 va fi reparată capital faţada şi izolaţi termic pereţii instituţiei.

La gimnaziu, Vlad Filat, împreună cu preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, şi primarul satului, Gheorghe Tărâţă s-au întâlnit cu colectivul de profesori şi au discutat despre problemele cu care se confruntă. Printre acestea — lipsa unei săli de sport amenajate şi dotate tehnic. Vlad Filat a promis că vor fi efectuate demersurile necesare pentru a repara capital sala sportivă, astfel încât aici să poată fi organizate mai multe evenimente, atât sportive, cât şi culturale. La rândul său, primarul s-a angajat să găsească modalităţi pentru a construi un mini-teren de fotbal pentru copii.

În satul Opaci locuiesc peste trei mii de locuitori.

Sursa: www.pldm.md

Şi în acest an, cetăţenii RM s-au bucurat de Lumina Sfântă Femeile popular-europene îşi propun să consolideze democraţia