Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Femeile popular-europene îşi propun să consolideze democraţia

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 aprilie 2015
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Femeile din cadrul Partidului Popular European (EPP Women — European’s People Party) s-au întrunit la 17 aprilie, în capitala Poloniei, Varşovia, la un congres internaţional cu genericul “Rolul femeilor în consolidarea democraţiei: O evaluare a trecutului şi prezentului. 25 de ani de democraţie din Europa Centrală şi de Est”.

Întâlnirea a avut scopul de crea o platformă de discuţii privind rolul femeii în consolidarea democraţiilor naţionale. La acest eveniment, PLDM a fost reprezentat de Lilia Bolocan, vicepreşedinta Organizaţiei de Femei a partidului.

Discuţiile s-au axat pe provocările din trecut şi cele de viitor pentru femeile din ţările post-comuniste, contribuţia lor în luarea deciziilor, aplicarea şi respectarea legilor, în lupta cu corupţia şi consolidarea structurilor sociale în ţările Europei de Est şi Centrale.

În cadrul evenimentului, Organizaţia de Femei a Partidului TOP09 (Tradition Responsibility Prosperity 09) din Republica Cehă a fost acceptată în rândurile EPP Women.

Asociaţia de Femei a PPE este condusă de Doris Pack şi are scopul de a promova participarea politică a femeilor în toată Europa.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — cetăţean de onoare al satului Opaci, raionul Căuşeni Liliana Palihovici a avut o intervenţie la sesiunea APCE