Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tudor Deliu: Actuala guvernare a pornit un genocid asupra propriului popor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 decembrie 2016
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Discurs in plenul Parlamentului din 8 decembrie 2016

Stimaţi cetăţeni,
Colegi deputaţi,
Onorată asistenţă,

Nu vreau să critic şi nici nu vreau să apăr pe nimeni. Vreau, doar, să adresez o întrebare: Cât, oare, noi ne vom autodistruge? Mă refer aici la distrugerea cetăţenilor din acest stat:

Şirul ar putea fi continuat la nesfârşit, un lucru e interesant… OAMENII REZISTĂ!

Stimaţi guvernanţi, dar poate încercaţi să-i stropiţi cu dust (DDT) sau diclofos să vedeţi reacţia!

Şi acum despre acest caz şocant cu licitaţiile trucate şi produsele alterate. După ultimele discuţii la acest subiect am înţeles că autorităţile responsabile pasează de la una la alta responsabilitatea, fără ca cineva să şi-o asume.

Sincer, nu pot să înţeleg, de ce până acum au tăcut toţi. CNA a declarat că avea informaţii despre licitaţiile trucate încă 9 luni în urmă. Şi…motivele că se prejudiciază ancheta, nu ţin. Oare nu cumva în rezultatele inacţiunilor aţi facilitat dezvoltarea infracţiunii?

Chiar şi Primarul General la o şedinţă i-a avertizat. Le-a dat din deget că aşa nu se poate.

Dar vedem că se poate, se poate când în spatele acestor fărădelegi stau interesele de grup, protecţionismul şi banul.

“Banul-ochiul dracului” care face să se uite de morală, omenie, responsabilitate, corectitudine.

Oare până unde vom ajunge? Cât va continua….ca aici, în statul Republicii Moldova să înflorească corupţia, fărădelegea, imoralitatea şi cel mai interesant că cei suspuşi nu o fac cu mâna lor.

Au găsit unii mai mărunţi, mai şantajabili, mai devotaţi şefului. Nişte ţipălăi jalnici care de dimineaţa până seara vociferează aşa un fel de chestii-trestii.

Cred că aici nu mai este mâna Moscovei, este acea mână lungă şi păroasă care încearcă să se spele de zoile pe care au încercat să le arunce asupra altora, fără să vadă că nici cu leşie nu se pot spăla. Poate ar trebui roşi cu piatra, dar mă tem că obrazul lor este prea gros că nici piatra nu-i va ajuta.

Mă bucur totuşi că CNA a găsit vinovatul, un şef de direcţie de la această instituţie declară că, citez: “Până ce bucătăreasa nu a aruncat în cratiţă produsul respectiv, el nu a ajuns pe masa copilului. Dacă bucătăreasa nu-l arunca, manifestând principialitate, el nu ajungea acolo” (citat închis).

Cum ar spune socialiştii “priehali”! Se adevereşte prezicerea lui Vladimir Ilici Lenin că, cu ţara poate conduce o bucătăreasă. Numai că ea coordonează meniul din bucătării nobile de prin Codri.

Dar care este aici rolul ANSA, instituţie creată pentru a asigura securitatea alimentelor, agenţie cu mii de angajaţi. De ce tac? Oare nu au nici o responsabilitate? Care este menirea ei? Ce siguranţă apără?

Pot să vă asigur că vor găsi, pe lângă bucătărese şi cei mai aprigi vinovaţi. Vor fi acuzaţi şi poate condamnaţi câţiva, aşa, pentru ochii lumii, pentru a bifa undeva că s-au luat măsuri şi atât.

Problema însă nu este aici. Problema este în sistem şi în managementul defectuos, începând de la nivelul guvernamental până la administraţiile locale şi operatorii economici protejaţi tot de ei, dar, probabil care au încălcat regulile stabilite de coordonatori.

Onorată asistenţă!

Argumentele nu mai ţin!

Actuala guvernare a pornit un genocid asupra propriului popor. Spun lucrul acesta nu pentru dividende politice, ci pentru ca cetăţenii să înţeleagă că ceea ce se face, se face pentru a argumenta spusele domnului Filip, într-o replică la un politician din opoziţie, citez: “Aceşti oameni continuă să lupte împotriva propriilor cetăţeni şi că «Uniunea Europeană doreşte mai tare decât unii de la noi să fie bine în Moldova»”.

Adevărat domnule Premier, continuaţi aşa, dar nu uitaţi de legea dialecticii şi că nimic nu e veşnic şi fiecare va trebui să răspundă atât pentru acţiuni cât şi pentru inacţiuni.

Sper şi cred că va veni şi pe acest petic de pământ dreptatea. Cu această speranţă finalizez acest discurs!

Mulţumesc!

Sursa: www.pldm.md

La scrutinul din 11 decembrie votăm PNL România, poziţia 1 în buletin PLDM la 9 ani: Ceea ce nu ne doboară, ne face mai puternici!