Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vadim Pistrinciuc: PLDM rămâne fidel cauzei — de a face din Moldova o ţară liberă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 martie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Puterea depăşeşte limitele imaginabile ale presiunilor şi persecuţiilor, iar instrumentele folosite variază de la pierderea locului de muncă sau a afacerii, până la persecutarea celor apropiaţi”. Astfel a comentat vicepreşedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, plecarea din partid a cinci foşti membri, care s-au aflat printre fondatorii formaţiunii: deputatul Angel Agache, preşedintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, consilierul municipal, Ghenadie Dumanschi, fostul şef de la Agenţia Turismului, Nicolae Platon, şi fost membru al CNP, Dorin Mândreanu.

“Îmi pare rău de colegi, eu unul nu am să-i judec, fiindcă ştiu că au fost supuşi acestor represalii. Ştiu, de asemenea, că ei nu vor recunoaşte acest lucru. Acum. Dar sunt sigur că va veni timpul când vor spune. Timpul le va arăta pe toate. Nu voi comenta declaraţiile lor, e lipsit de sens şi e tradiţional, sub presiune se declară orice”, a menţionat Pistrinciuc.

Totodată, vicepreşedintele PLDM a accentuat că partidul rămâne fidel cauzei — de a face din Republica Moldova o ţară liberă, cu instituţii în serviciul cetăţeanului.

“Din păcate, avalanşa dosarelor trăsnite împotriva autorităţilor locale, a partidelor de opoziţie, consolidează părerea că Moldova se îndepărtează fundamental de la modelul unui stat democratic european, devenind un stat autocratic, unde controlul este noţiunea care defineşte politica. Ce folos că majoritatea controlează 80% din autorităţile locale şi 90% din cele centrale, dacă rămâne cea mai nedorită guvernare de la independenţă încoace. Acest lucru îi va lovi tot pe ei, îi loveşte deja, dar puterea orbeşte. PLDM va rămâne fidel cauzei — de a face din Republica Moldova o ţară liberă, cu instituţii în serviciul cetăţeanului. Asta e important, pentru asta vom lupta. Moldova trebuie să fie liberă”, a declarat Vadim Pistrinciuc.

Sursa: www.pldm.md

PLDM participă la congresul PPE PLDM va adopta un nou manifest politic