Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM va adopta un nou manifest politic

|versiune pentru tipar||
PLDM / 18 aprilie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova a examinat în şedinţă proiectul noului Manifest politic al formaţiunii. Documentul va fi propus pentru dezbateri în cadrul organizaţiilor teritoriale ale PLDM.

Manifestul trasează câteva linii directoare pentru activitatea de mai departe a Partidului Liberal Democrat din Moldova, în condiţiile în care clasa politică actuală şi-a pierdut credibilitatea, nu este reprezentativă şi nu poate pretinde că apără interesele cetăţenilor Republicii Moldova. PLDM consideră că situaţia nu poate fi redresată prin reformarea politicienilor de azi. Este nevoie de schimbarea lor cu oameni noi, destoinici şi cumsecade.

Documentul stipulează că cetăţenii trebuie să-şi recâştige dreptul de a se autoreprezenta în organele puterii locale şi centrale şi de a gestiona treburile statului. În acest scop, PLDM îşi va direcţiona toate resursele umane, materiale şi experienţa pentru formarea şi instruirea politică a cetăţenilor care doresc să se implice în administrarea treburilor la nivel central şi local.

Manifestul jalonează că PLDM va merge în alegeri cu liste deschise, care vor fi formate în urma unor competiţii transparente şi în baza unor regulamente stricte. Poziţionarea finală în listele parlamentare sau locale va fi decisă de înşişi participanţii la competiţie, în funcţie de performanţele obţinute. În aceste liste se vor regăsi doar oamenii care vor demonstra că merită să reprezinte interesele poporului.

Cetăţenii, indiferent de apartenenţă sau viziuni politice, care vor să se implice activ în serviciul poporului, sunt îndemnaţi să utilizeze platforma oferită de PLDM şi să contribuie la schimbarea modului de a face politică în Republica Moldova.

Documentul indică drept obiectiv primordial al PLDM — redobândirea de către cetăţenii Republicii Moldova a dreptului constituţional de a exercita puterea de stat, or suveranitatea aparţine poporului.

Noul Manifest politic al PLDM va fi aprobat la şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, care se va desfăşura la finele lunii mai.

Sursa: www.pldm.md

Vadim Pistrinciuc: PLDM rămâne fidel cauzei — de a face din Moldova o ţară liberă Liliana Palihovici şi-a dat demisia