Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM — solidar cu societatea civilă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 mai 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova se declară solidar cu societatea civilă şi susţine acţiunile de protest împotriva modificării sistemului electoral.

Votarea în mod netransparent şi precipitat a proiectelor de legi privind votul mixt şi cel uninominal, cu grave derapaje democratice, fără avizul Comisiei de la Veneţia, fără a ţine cont de opiniile experţilor şi ale celor mai importante forţe politice europene sfidează în mod clar democraţia şi dau încă o lovitură statului de drept.

Încercarea guvernării antipopulare de a schimba sistemul electoral proporţional trădează frica acesteia de a pierde controlul asupra celor mai importante instituţii ale statului şi a pârghiilor ce le oferă sistemul administrativ.

Aşa-zisul compromis larg din Parlament dintre PD, transfugi şi PSRM nu înseamnă consens naţional, ci o nouă coaliţie al cărei singur scop este instaurarea dictaturii.

PLDM face apel către toţi oamenii cu spirit civic activ, cărora le pasă de soarta ţării, să se mobilizeze şi să vină duminică, 14 mai, la ora 12.00, în faţa Parlamentului la acţiunea de protest anunţată de reprezentanţii societăţii civile.

Sursa: www.pldm.md

Grigore Cobzac: Schema anabolizantelor este protejată de autorităţi Alexandru Bujoreanu este noul vicepreşedinte al PLDM