Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia Forumului AAL ai PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 iulie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Reuniţi astăzi, 15 iulie 2017, în oraşul Vadul lui Vodă, la Forumul Aleşilor Locali ai PLDM,

Reprezentând primari, consilieri raionali şi municipali, săteşti, comunali şi orăşeneşti, reprezentanţi ai administraţiei publice locale din majoritatea localităţilor Republicii Moldova,

Reafirmând ataşamentul nostru pentru o bună guvernare locală, în interesul cetăţeanului,

Conştientizând cu îngrijorare că starea economico-socială a comunităţilor degradează constant,

Luând act de faptul că o concentrare fără precedent în mâinile unui singur partid a puterii legislative, executive şi subordonarea celei judiciare conduce în mod evident la erodarea normelor democratice şi instaurarea dictaturii,

Noi, Aleşii Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova

Declarăm:

În lipsa unor viziuni clare de dezvoltare a localităţilor, puterea centrală mimează reformele pro-europene şi se concentrează pe o agendă politică falsă, în mod deliberativ schimbând accentele de la nevoile reale ale populaţiei la dezbateri şi confruntări sterile pe teme de legislaţie electorală.

În locul unor proiecte reale de atragere a investiţiilor, de dezvoltare a bunelor practici în administraţia publică locală, descentralizarea administrativă şi financiară, actuala guvernare se preocupă de intimidare, şantaj şi corupere a aleşilor locali din partea formaţiunilor de opoziţie.

Puţinele resurse financiare sunt distribuite pe criterii politice şi clientelare. Comunităţi întregi rămân înafara proiectelor de infrastructură, ia amploare fenomentul migraţiei, în special în rândul tinerilor care nu văd perspective clare de angajare în câmpul muncii. Banul public este irosit în mod netransparent, iar acordarea investiţiilor a devenit monedă de schimb pentru racolarea primarilor în rândul partidului de guvernământ.

În aceste condiţii, Asociaţia Aleşilor Locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova atrage atenţia partenerilor de dezvoltare să nu admită alunecarea Republicii Moldova spre un regim totalitar, să intervină pe lângă autorităţile aşa-zis europene pentru a stopa degradarea iremediabilă a situaţiei social-politice şi economice.

Facem apel către forţele politice cu adevărat europene, societatea civilă, către aleşii locali să dăm dovadă de unitate şi să nu permitem transformarea comunităţilor noastre în votcina guvernării.

Înainte pentru o bună guvernare locală, doar în interesul cetăţeanului!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: www.pldm.md

Parteneriatul PLDM — PNL România se consolidează PPE solicită Comisiei Europene să oprească orice finanţare şi să reevalueze Acordul de asociere UE-Moldova