Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM nu va susţine moţiunea comuniştilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 noiembrie 2017
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Iniţiativa fracţiunii comuniştilor de a aduna semnături de la deputaţi pentru a înainta o moţiune simplă împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale contravine tuturor normelor legale şi nu va fi susţinută de către deputaţii PLDM. Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii parlamentare liberal-democrate, Tudor Deliu.

“PCRM a venit cu această iniţiativă într-un moment de supărare. În primul rând, trebuie să clarificăm unele lucruri. Moţiunea simplă este expunerea poziţiei Parlamentului asupra unor poziţii interne sau externe. Ceea ce ţine de moţiunea simplă asupra activităţii Curţii Constituţionale este o încălcare a prevederilor constituţionale. CC nu e organul care elaborează politici în domeniu şi Parlamentul nu poate să înainteze moţiuni simple împotriva CC”, a declarat Tudor Deliu.

Deputatul PLDM a ţinut să precizeze că, pentru a putea fi înaintat, acest proiect trebuie să fie semnat de cel puţin 15 deputaţi.

“Dacă vor fi susţinuţi de fracţiunea PSRM, ar putea ajunge în procedură parlamentară. Apoi Biroul Permanent va decide dacă este sau nu acceptată. Eu sunt membru a biroului şi chiar dacă am unele păreri cu privire la activitatea CC, eu nu voi vota pentru că nu pot să-mi permit să încalc Constituţia”, a adăugat Tudor Deliu.

Sursa: www.pldm.md

Tudor Deliu: Un prim pas pentru stabilirea unui adevăr istoric Declaraţia Consiliului Politic Naţional al PLDM