Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Deputatul PLR Vadim Vacarciuc a ţinut un discurs de susţinere a manifestanţilor din Kiev

|versiune pentru tipar||
PLR / 9 decembrie 2013 | 
Partidul Liberal Reformator

Duminică, 8 decembrie, liberal reformatorul Vadim Vacarciuc a ţinut un discurs în faţa manifestanţilor pro-europeni de pe Euromaidanul din Kiev.

Vadim Vacarciuc a felicitat poporul ucrainean pentru curajul de a lupta pentru un viitor european şi a exprimat convingerea că Ucraina şi Republica Moldova vor face parte din marea familie europeană. Deputatul a susţinut discursul în limbile ucraineană şi rusă.

“Partidul Liberal Reformator din Moldova susţine manifestaţiile paşnice ale cetăţenilor cu viziuni pro-europene din Ucraina. Noi condamnăm utilizarea metodelor de forţă împotriva manifestanţilor care luptă pentru viitorul lor european. Aşa cum protestul de la 7 aprilie 2009 din Chişinău a determinat vectorul pro-european al Republicii Moldova, sunt convins că manifestaţiile actuale vor întoarce şi Ucraina pe acest drum!” a declarat Vadim Vacarciuc.

Deputatul liberal-reformator Vadim Vacarciuc şi colegul său, Vadim Cojocaru, au vizitat capitala ucraineană pentru a transmite mesajul de susţinere a protestelor pro-europene, alături de alţi politicieni din Ucraina şi din străinătate.

Mulţimea de pe Euromaidan a aplaudat discursul deputatului moldovean şi a l-a petrecut cu strigăte de mulţumire.

Departamentul Comunicare PLR
Sursa: reformapl.md

Organizaţiile teritoriale PLR din Orhei şi Ialoveni şi-au delegat reprezentanţii la Congresul de Constituire al formaţiunii Vadim Vacarciuc: Ucraina, ca şi Moldova, luptă pentru un viitor european