Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Vadim Vacarciuc: Ucraina, ca şi Moldova, luptă pentru un viitor european

|versiune pentru tipar||
PLR / 10 decembrie 2013 | 
Partidul Liberal Reformator

Deputatul liberal reformator Vadim Vacarciuc, împreună colegul său, deputatul Vadim Cojocaru, au susţinut azi, 10 decembrie, o conferinţă de presă cu tema “Rezultatele vizitei deputaţilor liberal reformatori la Kiev”.

În cadrul conferinţei deputaţii au informat audienţa despre vizita pe care au întreprins-o în perioada 7–8 decembrie în capitala Ucrainei, pentru a transmite un mesaj de susţinere a manifestanţilor de pe Euromaidan şi a forţelor politice pro-europene ucrainiene.

“Ucraina, ca şi Republica Moldova, luptă acum pentru a fi parte a unei Europe democratice şi prospere. Noi am transmis, din partea Partidului Liberal Reformator, un mesaj de salut şi de susţinere a cetăţenilor ucraineni care vor un viitor european pentru ei şi pentru copiii lor.” a declarat deputatul Vadim Vacarciuc.

“Moldova a avut şi ea, în vara acestui an, un moment în care vectorul pro-european a fost în pericol. Dar datorită acţiunilor deputaţilor liberal reformatori, alegerile anticipate au fot evitate, iar cursul european al ţării a fost menţinut, fapt care a permis realizarea succesului de la Vilnius. Sperăm că şi Ucraina va depăşi această situaţie şi va continua calea integrării europene.” a menţionat şi deputatul Vadim Cojocaru.

Deasemenea, deputaţii liberal reformatori au avut o serie de întîlniri cu liderii formaţiunilor politice pro-europene de la Kiev cu care au stabilit dezvoltarea unei colaborări mai strînse în vederea promovării reciproce a partidelor din Moldova şi Ucraina.

Departamentul Comunicare PLR
Sursa: reformapl.md

Deputatul PLR Vadim Vacarciuc a ţinut un discurs de susţinere a manifestanţilor din Kiev Partidul Liberal Reformator a anunţat data Congresului de Constituire