Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator îşi consolidează structurile teritoriale la Cahul, Leova, Râşcani şi Soroca

|versiune pentru tipar||
PLR / 9 iunie 2014
Partidul Liberal Reformator

În perioada 7–8 iunie au avut loc mai multe evenimente de consolidare a structurilor teritoriale ale Partidului Liberal Reformator.

La 7 iunie au avut loc conferinţele teritoriale de constituire a organizaţiilor raionale PLR la Râşcani şi Leova.

La Leova au participat 95 de delegaţi din toate localităţile. Preşedinte a organizaţiei raionale a fost ales domnul Ion Sârbu. Participanţii au ales 6 vicepreşedinţi: Ana Mişcenco, Raievschi Mihail, Mogâldea Gheroghe, Eliseeva Svetlana, Tomşa Larisa şi Bostan Constantin. Secretar al PLR Leova a fost aleasă Iacovlev Elena. La eveniment, în calitate de invitaţi au participat Ştefan Chitoroagă — Vicepreşedinte PLR, Roman Clima — Secretar General PLR şi Valentina Ţapiş — Ministrul Mediului. Printre subiectele abordate de către delegaţi, cel mai mult interes a fost acordat proiectelor de dezvoltare locală, proiectelor de infrastrucutră socială. Reprezentanţii PLR în administraţiile publice locale au remarcat în special impactul pozitiv al proiectelor de aprovizionare cu apă şi reabilitare a drumurilor.

La Râşcani conferinţa a fost convocată cu participarea a 130 de membri din întreg raionul. Preşedinte a organizaţiei de partid din Râşcani a fost ales Petru Grozavu, vicepreşedinţi ai organizaţiei — Manole Virgil şi Ştirbu Vladimir. Secretar al organizaţiei teritoriale Râşcani a fost aleasă Viorica Vatavu. Strucutrile centrale de partid au fost reprezentate de către Tatiana Potîng, Vicepreşedinte PLR, deputatul PLR Vadim Vacarciuc, Vicepreşedintele PLR Boris Gherasim, şi Tudor Ulianovschi — Viceministru al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Invitaţii au accentuat necesitatea implicării active a membrilor PLR în promovarea mesajului pro-european şi informarea corectă a cetăţenilor privind beneficiile Acordului de Asociere cu UE.

Tot pe 7 iunie a avut loc conferinţa de constituire a organizaţiei de femei PLR din raionul Soroca. Cele 32 de membre active a PLR din Soroca au ales-o în calitate de preşedinte pe Valentina Rusu. Vicepreşedinţi ai organizaţiei femeilor liberal reformatoare din Soroca au fost alese Stela Călugărescu şi Tatiana Starniciuc. Tatiana Potîng, prezentă la eveniment a menţionat importanţa promovării active a femeilor în politică, a accentuat importanţa acestui deziderat pentru PLR care a reuşit să promoveze două femei în calitate de membri ai Guvernului, atingând astfel obiectivul de 50% de reprezentare a femeilor în structurile politice ale statului.

Duminică, 8 iunie s-a desfăşurat conferinţa de constituire a PLR Cahul la care au fost delegaţi 163 de membri din majoritatea localităţilor. A fost aleasă conducerea organizaţiei PLR Cahul, astfel preşedinte a organizaţiei de partid a fost ales domnul Nicolae Balcănuţă. La propunerea delegaţilor au fost aleşi doi Vicepreşedinţi ai organizaţiei teritoriale Cahul: Valentina Carastan — primar al s. Slobozia Mare şi Constantin Niţa. Secretar al organizaţiei teritoriale Cahul a fost aleasă Maria Olaru. Invitaţi speciali ai evenimentului au fost: Copreşedintele PLR — Ana Guţu, Roman Clima — Secretar General PLR, Sergiu Stanciu — Viceministru al Tineretului şi Sportului şi Mihai Ciocanu — Viceministru al Sănătăţii. Invitaţii au remarcat impactul pozitiv pe care îl are Acordul de Asociere pentru atragerea de investiţii în regiuni, în special rolul apropierii de UE pentru siguranţa investitorilor.

PLR urmează să continuie procesul de consolidare a organizaţiilor locale şi teritoriale în vederea mobilizării echipelor de partid pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Departamentul de Comunicare al PLR
Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator felicită noul ministru al Mediului, cu ocazia investirii în funcţie Liberal reformatorii au inaugurat un mini stadion la Lozova, Străşeni