Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR condamnă expulzarea cetăţeanului român George Simion din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PLR / 14 mai 2015
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator a luat act cu multă indignare de faptul expulzării fără temei, urgente şi sub escortă din Republica Moldova a lui George Simion, liderul Platformei Unioniste “Acţiunea 2012”.

PLR califică asemenea procedee ca făcând parte din arsenalul de luptă cu indezirabilii ideologici ale unor state cu regim totalitar, nedemocratice, ori aflate pe o pantă degradantă către această stare.

Actul ruşinos la care au recurs autorităţile statului este un semnal cât se poate de clar că Republica Moldova a revenit la regimul alungat de la guvernare de mişcarea protestatară a anului 2009.

El înseamnă un derapaj periculos de la esenţa democratică europeană a statului Republica Moldova pentru care a optat majoritatea cetăţenilor în alegerile ordinare şi anticipate din ultimii şase ani.

Partidul Liberal Reformator atrage atenţia regimului politic aflat la Guvernare că ideea unionismului este firească în rândurile populaţiei majoritare româneşti din Republica Moldova, ea constitue esenţa Declaraţiei de Independenţă pe care se fundamentează formaţiunea statală Republica Moldova şi este considerată de o mare parte a societăţii ca benefică viitorului ei şi a majorităţii cetăţenilor, indiferent de rasă, etnie ori confesiune.

În consecinţă, unionismul nu poate fi anticonstituţional, cum nu poate fi anticonstutuţională speranţa de libertate şi prosperitate a unei populaţii rupte de la vatra naţiunii-mamă şi mutilată decenii în şir, fizic şi ideologic, de un regimul sovietic de ocupaţie, criminal şi mincinos.

Partidul Liberal Reformator constată că prin gestul abuziv aplicat unui reprezentant al tineretului unionist, regimul de la guvernare se asociază cu stalinismul de grotă şi acţionează exact ca şi urmaşii lui în persoana Partidului Comuniştilor şi a forţelor care formează în Republica Moldova coloana a cincea a neoimperialismului putinist.

Ori, expulzarea unui tânăr unionist în 2015 înseamnă expulzarea lui Eminescu, a lui Kogâlniceanu, a generaţiei de la 1918, a lui Grigore Vieru, a lui Dumitru Matcovschi, a lui Ion şi a Doinea Aldea-Teodorovici, a lui Constantin Tănase şi a multor altor exponenţi ai românismului luminat care în Republica Moldova este la el acasă.

Partidul Liberal Reformator condamnă vehement acţiunea retardată istoric a autorităţilor de la Chişinău împotriva lui George Simion şi cere anularea imediată a acesteia, însoţită de scuzele de rigoare.

Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator în formatul Blocului Electoral “Platforma Populară Europenă din Moldova — Iurie Leancă” Comunicat de presă al Partidului Liberal Reformator