Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Partidul Liberal Reformator în formatul Blocului Electoral “Platforma Populară Europenă din Moldova — Iurie Leancă”

|versiune pentru tipar||
PLR / 17 aprilie 2015
Partidul Liberal Reformator

La 12 aprilie s-au împlinit 2 ani de când o majoritate reformatoare a Partidului Liberal constituită în jurul nucleului de 7 deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova au revendicat o nouă abordare a politicilor de guvernare de către partidele componente ale Alianţei Pro-Europene.

Esenţa acestor revendicări se referea la responsabilitatea guvernării democratice care îi revine în menţinerea vectorului european de dezvoltare al Republicii Moldova — unicul în stare să atingă obiectivele naţionale spirituale şi materiale conţinute în Declaraţia de Independenţă. Forma de manifestare a responsabilităţii era văzută în instituirea stabilităţii politice, ieşirea din crizele generate de liderii partidelor Alianţei, obsesia lor paranoidală de a controla statul şi de a-l jefui sistematic şi obraznic. A fost un apel la reformarea clasei politice din Republica Moldova.

Partidul Liberal Reformator constituit ulterior a considerat că cel mai periculos duşman al vectorului european este politicianismul deşănţat al liderilor celor trei partide ale Alianţei care au compromis şi continuă să compromită democraţia. Prin comportamentul lor, prin corupţia oblojită de ei, prin manipularea justiţiei şi vasalizarea sistemului mass-media ei au contribuit la subminarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Nimic altceva decât iresponsabilitatea acestor lideri a refăcut forţele partidului criminal al comuniştilor şi a stimulat apariţia fulgerătoare pe scena politică a unor partide de stânga radicale — falanga antinaţională şi antieuropeană a neoimperialismului rus.

Reformatorii au dat societăţii un semnal că era partidelor-srl-uri trebuie să apună. Partidele care aparţin unor proprietari-oligarhi, care nu au o construcţie democratică internă şi care doar o mimează, nu au cum să participe la conducerea unui stat democratic, cu atât mai mult să îl consolideze şi să îl dezvolte.

Că Partidul Liberal Reformator a avut dreptate au demonstrat două situaţii cu valenţe diametral opuse consumate în aceşti ultimi 2 ani de istorie recentă a Republicii Moldova.

Compromiterea vectorului european în primele luni ale anului 2015 a atins culmea. Republica Moldova fără careva motive externe în alt ciclu al destabilizării politice, economice, financiare şi sociale. Vina exclusivă este a regimului politic instalat după 30 noiembrie şi personal a liderilor oligarhi ai partidelor constitutive.

Desprinderea lui Iurie Leancă de garnitura PLDM este dovada că acest regim a intrat în total contrasens cu interesele naţionale ale Republicii Moldova.

Partidul Liberal Reformator a salutat acest gest al lui Iurie Leancă şi va susţine oricare altul care va conduce la erodarea regimului oligarhic al corupţiei, întruchipat de PLDM-PD-PCRM şi asistat de PL-PSRM. Republica Moldova are nevoie de o alternativă politică cu adevărat europeană care să oprească degradarea situaţiei social-politice interne şi eşuarea direcţiei de dezvoltare către un spaţiu de securitate şi prosperitate.

Crearea Blocului Electoral “Platforma Populară Europenă din Moldova — Iurie Leancă” cu participarea Partidului Liberal Reformator şi a altor două partide este un imperativ de salvgardare a destinului european al Republicii Moldova. Constituit în perspectiva alegerilor locale din 14 iunie, acest Bloc Electoral oferă cetăţenilor o alternativă serioasă forţelor politice împietrite în proiect.

Urmărind interesul naţional major, Partidul Liberal Reformator va pune la dispoziţie întreaga experienţă, dar şi toate structurile de care dispune ca să confere forţelor politice de centru-dreapta şansa consolidării pe o platformă comună a tuturor forţelor politice sănătoase şi a salvării Republicii Moldova de regimurile corupte, antinaţionale şi antieurope.

Sursa: www.plr.md

97 de ani de la Unirea Republicii Democratice Moldoveneşti (Basarabia) cu România PLR condamnă expulzarea cetăţeanului român George Simion din Republica Moldova