Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Evenimentul din 6 septembrie 2015 al Platformei DA şi poziţia PLR

|versiune pentru tipar||
PLR / 3 septembrie 2015
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator susţine acţiunile protestatare iniţiate de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (Platforma DA) considerându-le pe deplin îndreptăţite pe fundalul marilor delapidări săvârşite de clica oligarhică instalată la putere.

Partidul Liberal Reformator consimte de principiu cu revendicările Platformei DA pentru că ele exprimă indignarea societăţii faţă de comportamentul partidelor oligarhice ale Alianţei de guvernare în aceeaşi măsură în care PLR a exprimat şi exprimă acest dezacord, tot atât de tranşant, pe palierul politic al societăţii. Or, statul oligarhic instalat în Republica Moldova în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014 este perceput la fel de dăunător cetăţenilor de către toate forţele care militează pentru un stat de drept, european şi democratic, veritabil.

Susţinerea revendicărilor Platformei DA este valabilă din partea PLR şi pentru evenimentul organizat de aceasta în data de 6 septembrie.

Simpatizanţii şi membrii PLR sunt chemaţi să participe la acţiunea de duminică din îndemnul inimii şi în conformitate cu poziţia lor de cetăţeni responsabili.

Cu referinţă la acţiunea de protest de duminică în sine.

Partidul Liberal Reformator consideră că este periculoasă colaborarea şi acceptarea la eveniment a elementelor care de-a lungul anilor au activat deschis împotriva proiectelor de dezvoltare naţionale şi proeuropene şi au militat de pe poziţiile ideologiei expansioniste şi militariste pro-ruse. Obiectivele acestor forţe consună mai degrabă cu cele ale clanului oligarhic de a menţine Republica Moldova în zona gri şi mai departe de spaţiul asanator european. Ele mai pot fi folosite de puterea oligarhică în scopuri de aţâţare a dezordinelor, de infiltrare a provocatorilor de tot felul. Să nu uităm: clanul oligarhic este strâns la perete, el nu are unde se fugă şi este capabil să recurgă la scenarii dintre cele mai sălbatice ca să-şi păstreze în custodie statul acaparat.

O distanţare clară şi necondiţionată a organizatorilor acţiunii de protest din 6 septembrie de asemenea elemente ar elimina multe semne de întrebare, speculaţii de tot felul şi ar stimula participarea la manifestaţie a unui număr foarte mare de cetăţeni atinşi de valul distrugător al puterii oligarhice.

Partidul Liberal Reformator cheamă toate forţele progresiste din Republica Moldova să se alăture protestatarilor şi să asigure prin prezenţa lor numeroasă desfăşurarea paşnică, fără incidente şi eficientă a manifestaţiei.

Sursa: www.plr.md

Partidul Liberal Reformator a convocat Consiliul Politic Naţional Comunicat de presă al Partidului Liberal Reformator