Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

Comunicat de presă al Partidului Liberal Reformator

|versiune pentru tipar||
PLR / 11 noiembrie 2015
Partidul Liberal Reformator

La 10 noiembrie 2015, la sediul PLR a avut loc o conferinţă de presă susţinută de Ion Hadârcă, preşedinte, Tatiana Potâng, vicepreşedinte, Valeriu Saharneanu, membru ai Biroului Politic.

Tema conferinţei: PLR despre pretextul, contextul şi subtextul declaraţiei Ministrului Justiţiei în dosarul concesionării Aeroportului.

La 9 noiembrie, fără a fi împuternicit de Guvern sau de careva alte structuri ale statului, ministrul Justiţiei a prezentat nişte pretinse concluzii ale unui grup de lucru format de Guvern să examineze modul de respectare a contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău, rezumând că deşi există abateri, motive pentru rezilierea contractului nu există, iar “raportul este confidenţial”.

Partidul Liberal Reformator consideră această ieşire a ministrului drept neavenită şi condamnabilă în condiţiile statului de drept.

Pretextul declaraţiei ministrului Justiţiei a fost anihilarea intenţiilor Guvernului cu “mâinile dezlegate”, deja demis, să examineze faptele şi să formuleze un raport asupra respectării condiţiilor de îndeplinire a contractului de concesionare a Aeroportului. Este al doilea guvern demis în acest an după exprimarea aceloraşi intenţii.

Contextul declaraţiei este constituirea unei noi alianţe de guvernare şi, implicit, formarea unui nou guvern. Este un semnal dat beneficiarilor afacerii murdare, externi şi interni, demnitarilor statului şi înalţilor funcţionari care au asigurat desfăşurarea întregului lanţ de ilegalităţi că, şi pe mai departe, în cea de-a patra Alianţă, ori ce va mai fi, totul rămâne aşa precum s-a stabilit la înţelegerile discrete de speţă mafiotă din primăvara-vara anului 2013. În context ar mai fi şi un semnal dat judecătorilor că în cazul Aeroportului, dar şi a altor dosare de interes naţional, manipulaţiile judecătoreşti trebuie să rămână neschimbate.

Subtextul declaraţiei zelosului ministru al Justiţiei este că statul oligarhic organizat acum în jurul Partidului Democrat va apăra cu vehemenţă structurile economice şi politice capturate, va continua să-şi întărească poziţiile, indiferent de protestele străzii, de atitudinea critică a partenerilor de dezvoltare.

PLR împărtăşeşte opinia ex-premierului Ion Sturza că “prin concluziile” Ministerului Justiţiei, se continuă actul de trădare naţională, jaf şi banditism la nivel de stat.

PLR cere Consiliului Suprem al Magistraturii să se autosesizeze în cazul declaraţiei ministrului Justiţiei din 9 noiembrie 2015 şi dacă acţiunea lui nu se califică drept imixtiune în actul justiţiei atunci când demnitarul se pronunţă public pe un subiect de maximă importanţă aflat în litigiu.

Sursa: www.plr.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Reformator PLR declară sprijin deplin Preşedintelui Republicii Moldova în acţiunile sale de opunere intenţiei forţelor oligarhice