Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLR

PLR declară sprijin deplin Preşedintelui Republicii Moldova în acţiunile sale de opunere intenţiei forţelor oligarhice

|versiune pentru tipar||
PLR / 13 ianuarie 2016
Partidul Liberal Reformator

Partidul Liberal Reformator, iniţiator şi participant direct, încă din anul 2013, la acţiunile de protest împotriva tentativelor forţelor oligarhice de preluare a controlului deplin asupra Republicii Moldova a luat act, cu satisfacţie, de decizia Preşedintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti de respingere a candidaturii lui Vlad Plahotniuc la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Partidul Liberal Reformator consideră pertinentă şi extrem de actuală respingerea candidatului Partidului Democrat, motivată de Hotărârea Curţii Constituţionale a Republicii Moldova din 22 aprilie 2013 care prevede că “orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” şi “este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”.

Partidul Liberal Reformator susţine consideraţia Preşedintelui Republicii care califică drept indezirabilă numirea lui Vlad Plahotniuc în calitate de pretendent la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, “având în vedere şi faptul că prin Hotărârea nr. 5 din 15.02.2013 a Parlamentului Republicii Moldova, publicată în Monitorul Oficial pe data de 22.02.2013, domnului Vladimir Plahotniuc i s-a exprimat vot de neîncredere, în calitatea sa de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, aducându-i-se acuzaţii de implicare în activităţi ilegale care vin să prejudicieze imaginea Parlamentului şi a Republicii Moldova”.

Partidul Liberal Reformator declară sprijin deplin Preşedintelui Republicii Moldova în acţiunile sale de opunere intenţiei forţelor oligarhice retrograde de preluare a controlului total asupra Republicii Moldova şi cheamă membrii PLR şi simpatizanţii partidului să i-a parte activă la toate acţiunile populare de rezistenţă, organizate de PLR şi de forţele democratice anti-oligarhice.

Totodată, Partidul Liberal Reformator cheamă forţele politice şi civile antrenate în lupta de rezistenţă împotriva tentativei de instaurare în Republica Moldova a unei dictaturi oligarhice să se unească şi să se constituie într-o putere consolidată, capabilă să reziste marilor presiuni ale structurilor mafiote care se manifestă în aceste zile. Este de datoria fiecărui partid, a fiecărei mişcări politice, a fiecărei organizaţii şi asociaţii civile, a fiecărui cetăţean căruia îi pasă de destinul european al Republicii Moldova să demonstreze că îi pasă.

Viitorul Republicii Moldova este în mâinile noastre.

Sursa: www.plr.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Reformator Partidul Liberal Reformator susţine protestul Platformei Demnitate şi Adevăr