Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL a sarbatorit Ziua Naţională a Romaniei împreună cu românii

|versiune pentru tipar||
PNL / 2 decembrie 2008
Partidul Naţional Liberal

La 1 Decembrie, PNL i-a felicitat pe toti romanii cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, dupa ce deputatul Vitalia Pavlicenco, presedintele formatiunii, a adresat felicitari tuturor romanilor de la microfonul Parlamentului R.Moldova: “Doresc sa-i felicit pe toti romanii cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Sper ca aceasta legislatura sa fie ultima in care urarile acestea sint spuse de la un microfon lateral, pentru ca dorim sa fie adresate de la microfonul principal al Legislativului de la Chisinau” — a spus, pe 29 noiembrie, in Parlament, Vitalia Pavlicenco.

Pe 30 noiembrie, aproape simbolic — in ajunul sarbatorii romanilor — au avut loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, in care PNL i-a sprijinit pe candidatii PNL Romania pentru Adunarea Deputatilor si Senat, exprimindu-si bucuria ca PNL si PD-L din Romania au luat suficiente voturi pentru a face o coalitie parlamentara. Aceasta alianta postelectorala ar trebui sa asigure stabilitate politica si economica Romaniei si politici clare fata de romanii si alogenii din R.Moldova, ca al doilea stat romanesc, a carui societate are aspiratii euratlantice, dar care sint stopate, deocamdata, prin coalitia comunisto-pepecedista de la Putere.

Pe 1 Decembrie, tinerii national-liberali s-au alaturat marcarii sarbatorii nationale a Romaniei, organizate de Partidul Liberal in Scuarul Operei Nationale. PNL a sprijinit toate actiunile initiate de partidele nationale, proeuropene, invitind, la rindul sau, aceste partide, la actiunile desfasurate de national-liberali. Tinerii au purtat esarfe distinctive si au dansat Hora Unirii. Amintim, din initiativa si in desfasurarea PNL, Hora Unirii a fost dansata in anul 2008 pe 27 martie, de Ziua Unirii, in Piata Marii Adunari Nationale, si, pe 9 Mai, de Ziua Europei, in Scuarul Operei Nationale.

La ora 18.00 PNL a participat cu o echipa de peste 50 persoane, la Receptia oficiala oferita de Ambasada Romaniei cu ocazia Sarbatorii Nationale a romanilor. PNL pastreaza intact dezideratul de reintregire a neamului romanesc.

Serviciul de presă al PNL
PNL impartaseste ingrijorarea reprezentantilor UE PNL a amenajat un stand bogat si frumos la Tirgul partidelor politice