Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL a amenajat un stand bogat si frumos la Tirgul partidelor politice

|versiune pentru tipar||
PNL / 4 decembrie 2008
Partidul Naţional Liberal

Pe 3 si 4 decembrie, Comisia Electorala Centrala si Asociatia pentru Democratie Participativa, cu sprijinul Fondului Natiunilor Unite pentru Democratie (UNDEF), au organizat, la Palatul Republicii, conferinta nationala “Alegerile 2009 — un test democratic”, in cadrul careia partidele politice si-au expus materialele informative pe standuri amenajate special in acest scop.

In cadrul conferintei partidele au avut cite un mesaj de salut. Din partea PNL au vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele formatiunii, si Veaceslav Ombun, vicepresedinte al partidului, presedintele Organizatiei Tinerilor National-Liberali. Vitalia Pavlicenco a spus ca “national-liberalii au ramas pe platforma neschimbata a avansarii, prin reforme liberale, spre NATO si UE, spre un Parteneriat strategic bilateral cu Romania «Pentru Europa»”. PNL pledeaza pentru schimbari, pentru preluarea experientei statelor postsovietice si postsocialiste admise deja in spatiul euratlantic, pentru respectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului, incalcate grav de guvernantii comunisti, pentru edificarea cu adevarat a unui stat de drept in R.Moldova.

Veaceslav Ombun a adresat celor prezenti mesajul de solidarizare pentru regasirea tuturor romanilor intr-un spatiu comun, pentru a continua fapta istorica de reintregire a neamului romanesc printr-o noua Romanie mare, infaptuita, in trecut, de istoricul Partid National Liberal, ale carui traditii tinerii se vad datori sa le continue, prin accederea in spatiul NATO si UE.

Concomitent cu desfasurarea conferintei, a avut loc si prezentarea aripelor de tineret a partidelor, din partea PNL a luat cuvint Nicolae Margarint, vicepresedinte a organizatiei de tineret, care a prezentat initiativele si actiunile facute de Organizatia Tinerilor National-Liberali si a spus ca “Tinerii national-liberali au o viziune democratica si proeuropeana, de la constituirea OTNL am venit cu un sir de initiative si actiuni, vom fi activi si in continuare, la guvernare trebuie sa vina o noua clasa politica constituita inclusiv si din tineri specialisti.”

Deasemenea la initiativa lui Filip Druta, simpatizant PNL, a fost propusa o petitie catre Guvernul, Parlamentul si catre Presedintele Republicii Moldova din parete la tinerii cetateni ai Republicii Moldova, care si-au exprimat pozitia civica, cerind revocarea proiectului Codului Invatamintului, pe motiv ca acesta incalca dreptul accesului liber la studii si nu corespunde exigentelor unei societati democratice.

In cadrul conferintei Vitalia Pavlicenco a spus despre climatul electoral ca este compromis inca incepind din anul 1999, de cind comunistii au rasturnat in Parlament Alianta pentru Democratie si Reforme, ca nu exista spatiu public pentru dezbateri si ca un Cod de conduita — dupa ultima campanie electorala, pentru Parlamentul Romaniei, ce a depasit toate limitele bunului simt — demonstreaza ca nu poate fi nici eficient, nici respectat. Unicul lucru pe care il pot face occidentalii, care observa procesul politic si electoral din R.Moldova, este de a aprecia caracterul liber si democratic al alegerilor nu doar evalund prestatia subiectilor electorali in lunile de campanie electorala propriu-zisa, ci incepind cu anul 2001 sau, cu cel putin, 2005, ani cind au invins comunistii care au transformat R.Moldova intr-un bantustan antidemocratic.

Conferinta si Tirgul au continuat pe 4 decembrie cu dezbateri intre organizatiile de femei si de tineri ale partidelor politice.

Pe 4 decembrie a avut loc si Lansarea editiei VIII a Scolii Tinarului Lider Politic, organizata de Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT. Din partea PNL au fost admisi, prin concurs, la aceasta editie, Andrei Flueras si Tatiana Griu.

Serviciul de Presa al PNL
PNL a sarbatorit Ziua Naţională a Romaniei împreună cu românii Turcia, ca si Romania, va fi in UE si, mereu, alaturi de R.Moldova