Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL ii invita pe detinatorii de cetatenie romana sa vina la vot pe 30 noiembrie, la Chisinau

|versiune pentru tipar||
PNL / 26 noiembrie 2008
Partidul Naţional Liberal

Pe 30 noiembrie, la Ambasada si la Consulatele Romaniei din Chisinau, sint asteptati detinatorii de cetatenie romana, ca sa-i voteze, in cadrul alegerilor pentru Parlamentul Statului Roman, pe candidatii din partea Colegiului 2 uninominal Circumscriptia 43 pentru romanii din afara frontierelor Romaniei. Partidul National Liberal din Moldova ii sprijina pe candidatii Partidului National din Romania — Nicolae Dabija, pentru Camera Deputatilor, si Petre Roman, pentru Senat. PNL considera ca acesti viitori parlamentari, votati si de romanii din R.Moldova, vor reusi sa convinga propria Fractiune, propriul partid-PNL, precum si pe parlamentarii altor partide, sa-si intoarca toti fata spre cei 80 la suta de romani si fata de alogenii din R.Moldova — al doilea stat romanesc, ce aspira la reintegrarea romaneasca si europeana.

Reprezentantii PNL coopereaza cu Forul Democrat al Romanilor, cu reprezentantii partidelor (AMN, MAE, PE), care si-au declarat public sprijinul pentru candidatii PNL din Romania. Este extrem de complicata identificarea detinatorilor de cetatenie romana. Reprezentantii PNL si-au facut partea de contributie in acest sens, fiind, in special, activi la Chisinau, tinerii national-liberali, care au procesat listele din Monitoarele Oficiale ale Romaniei, transmise ulterior in teritoriu, pentru ca cetatenii romani sa fie invitati sa mearga la vot, ca sa-si faca datoria de cetateni si ai Romaniei.

Cei care au unele nedumeriri, inclaritati, care doresc sa precizeze procedura de vot sau alte chestiuni, sint rugati sa sune la sediul PNL — 022–211818/211677.

PNL adreseaza tuturor cetatenilor apelul de a se include, in zilele ce au mai ramas pina la 30 noiembrie, in identificarea si mobilizarea detinatorilor de cetatenie romana, pentru a-i invita sa voteze Sageata liberala, sa-i voteze pe candidatii PNL din Romania pentru Parlament, — Nicolae Dabija si Petre Roman.

Serviciul de presă al PNL
Declaraţia DPN a PNL privind ofensiva antidemocratica a coalitiei de guvernamint PNL impartaseste ingrijorarea reprezentantilor UE