Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Declaraţia PNL cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009

|versiune pentru tipar||
PNL / 1 august 2009
Partidul Naţional Liberal

Conducerea PNL aduce multumiri tuturor membrilor, adeptilor, simpatizantilor PNL si ai celorlalte trei partide liberale — PL, PLDM si AMN — pentru efortul depus in campania alegerilor parlamentare anticipate de la 29 iulie 2009, care au apropiat Libertatea in Republica Moldova. Sloganul PNL “Libertatea e aproape” are acum, prin votul cetatenilor cu demnitate nationala si europeana, sansa de a se realiza.

Partidul National Liberal a pledat constant pentru democratizarea si europenizarea societatii moldovenesti, conform angajamentului Republicii Moldova, ca stat, asumat prin Declaratia de Independenta si Constitutie. PNL a participat la toate marile proiecte politice de unificare a fortelor care au luptat pentru a se imprima ireversibilitate orientarii euratlantice a statului nostru, prin reforme profunde, dupa exemplul statelor baltice si statelor ex-socialiste din Europa Centrala si de Sud-Est. PNL a pledat neabatut, in cadrul proiectelor politice, pentru iesirea din CSI, pentru relatii cit mai strinse cu Romania, avocatul nostru firesc pentru NATO si UE, pentru relatii civilizate si bazate pe interes si avantaj reciproc, pe demnitate cu statele fostului spatiu sovietic, in primul rind cu Rusia.Din pacate, politicile retrograde ale unor cercuri politice din Moldova, devenite influente din cauza suportului din afara, nefast pentru viitorul nostru european, au aruncat societatea inapoi, regresul durind zece ani, din 1999 pina in 2009. In pofida fraudarii alegerilor de catre Partdidul Comunistilor, responsabil de dezastrul din societate urmare a unei guvernari antipopulare, marcate de faradelege, abuzuri si coruptie, cetatenii cu vederi proeuropene din Republica Moldova si-au depasit frica, depresia, neincrederea si au dat un vot de incredere fortelor liberale, democratice, asteptind o schimbare radicala in stat. PNL a fost impreuna cu acesti cetateni, a chemat la rasturnarea, prin vot, a comunistilor de la Putere si saluta optiunea demnitatii nationale al alegatorilor.

PNL a sprijinit PL, PLDM si AMN in aceste alegeri, a impartasit mereu speranta ca si un succes al PD va fi pus in serviciul democratizarii si europenizarii statului. PNL va fi alaturi de partidele proeuropene in efortul lor, extrem de dificil, de a prelua efectiv Puterea din miinile satrapilor comunisti antinationali, care inca se vor crampona de ea, si de a asigura un act de guvernare transparent, civilizat, european.

PNL le ureaza succes invingatorilor politici in aceasta campanie electorala, este mindru de partea de contributie in aceasta victorie si isi va depune, in continuare, toate eforturile in serviciul celor ce doresc intr-adevar schimbarea in bine a vietii oamenilor.

In alegerile anticipate de la 29 iulie liberalii ii vor invinge pe comunisti PNL urează succes noului Guvern