Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL urează succes noului Guvern

|versiune pentru tipar||
PNL / 25 septembrie 2009
Partidul Naţional Liberal

Partidul National Liberal saluta Guvernul AIE, votat de catre majoritatea liberala si democrata din Parlament. Este un Guvern multasteptat, dupa zece ani de aflare a clanului comunist la putere — un clan tributar intereselor meschine, de inavutire, care a secatuit societatea moldoveneasca si pe fiecare membru al ei in parte, care a calcat in picioare drepturile si libertatile noastre.

PNL a sprijinit partidele liberale in alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie si apreciaza vointa politica prin care formatiunile au constituit noua majoritate in Legislativ, au ales un speaker, vicespeakerii, alte organisme de conducere ale corpului de deputati, avansind, legal si echilibrat, manifestind caracter, spre preluarea puterii, pe cale democratica, de la PCRM.

Sintem cu totii constienti de perioada extrem de dificila in care AIE preia guvernarea. De noi toti depinde daca vom manifesta solidaritate, intelegere, activism si pozitie civica pentru a construi, impreuna, o noua societate, postcomunista, democratica, proeuropeana, urmare a reformelor atit de intirziate in Republica Moldova.

Dialogul inceput cu societatea de catre noii guvernanti, transparenta, ca instrument obligatoriu pentru a-i informa si uni pe toti oamenii de buna credinta, a-i face sa inteleaga procesul politic, liberalizarea si demonopolizarea economiei, pentrru a evita dificultatile de ordin social, pe care conteaza atit de fariseic astazi comunistii, — toate acestea vor aduce schimbarea rivnita de societatea moldoveneasca, supusa terorii de catre o grupare antinationala, in toti acesti zece ani de guvernare retrograda.

PNL ureaza succes noului Guvern, spera ca partea cea mai avansata a deputatilor comunisti va intelege raspunderea in fata cetatenilor si va vota candidatura AIE pentru Presedinte al statului, pentru a reintra, cu totii, in normalitate si a urma linia spre NATO, UE, a avea relatii cit mai strinse cu Romania, spre binele fiecarui cetatean al R.Moldova.

Serviciul de presă al PNL

Declaraţia PNL cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie 2009 PNL optează pentru consolidarea partidei democratice