Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL optează pentru consolidarea partidei democratice

|versiune pentru tipar||
PNL / 29 octombrie 2009
Partidul Naţional Liberal

Pe data de 28 octombrie, a avut loc sedinta largita a Biroului Permanent Central al PNL. Ordinea de zi a inclus doua chestiuni — situatia politica in contextul eforturilor AIE de alegere a Presedintelui R.Moldova si pozitia PNL fata de alegerile prezidentiale din Romania.

La sedinta BPC au participat presedintii filialelor teritoriale PNL din raioanele mai apropiate de Chisinau si presedintii structurilor sectoriale din capitala, conducerea Organbizatiei Tineretului National Liberal.

Discutiile s-au axat pe evolutiile politice din R.Moldova, pe rezultatul dialogului cu partide politice din R.Moldova, oportunitatile si sarcinile PNL. Toti presedintii structurilor teritoriale si-au exprimat punctul de vedere privind starea de lucruri din raioane si situatia legata de preluarea definitiva a puterii de catre noua guvernare de la cea veche, precum si dialogul cu alte formatiuni. Majoritatea vorbitorilor au optat pentru continuarea eforturilor responsabililor din partid in vederea extinderii si consolidarii structurilor de partid, pregatirea pentru noile evolutii si situatii politice, pentru modificarea legislatiei electorale si privind partidele politice — in sensul permiterii blocurilor in alegeri locale sau parlamentare, pentru intarirea partidei democratice si neadmiterea revenirii comunistilor la putere.

In acest scop, a fost mentionata doleanta continuarii dialogului cu celelalte formatiuni politice, in vederea cristalizarii spectrului politic, si reducerii la minimum a influentei PCRM asupra vietii economice, sociale si politice din R.Moldova.

BPC a decis convocarea, in timpul apropiat, a unei sedinte a Biroului pentru luarea unoir decizii definitive legate de punctele examinate pe ordinea de zi, inclusiv privind sprijinul in alegerile prezidentiale din Romania, si a sedintei statutare a Delegatiei Politice Nationale, la care sa fie luate unele decizii organizatorice in scopul intensificarii activitatii echipei centrale a PNL in teritoriu.

Serviciul de presa al PNL

PNL urează succes noului Guvern Partidul Naţional Liberal îi felicită pe toţi românii