Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Partidul Naţional Liberal îi felicită pe toţi românii

|versiune pentru tipar||
PNL / 1 decembrie 2009
Partidul Naţional Liberal

Partidul National Liberal ii felicita sincer pe toti romanii cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Anul acesta pentru romanii din Republica Moldova este o sarbatoare speciala, pentru ca romanii au devenit, in sfirsit, liberi si in cel de-al doilea stat romanesc. Aceasta s-a produs dupa alegerile parlamentare anticipate de la 29 iulie, in care PNL a sprijinit partidele liberale cu sansa de a trece in Legislativ, sloganul PNL fiind “Libertatea e aproape”. PNL a apropiat-o cu toata forta sa.

Partidul National Liberal a promovat constant valorile nationale, identitatea romaneasca si redobindirea constiintei nationale, fara de care romanii nu au viitor european.

In Republica Moldova s-a produs schimbarea, PNL si-a exprimat speranta ca alegerile Presedintelui R.Moldova vor insemna asezarea ireversibila a statului nostru pe un fagas romanesc si european. In curind, si romanii din Romania isi vor face alegerea politica prin alegerile prezidentiale, in care romanii vor vota pentru stabilitate, cooperare, compromis si unitate politica, pentru Europa si pentru Basarabia.

Partidul National Liberal este partidul care, acum doi ani, a sarbatorit Ziua Europei si a dansat Hora Unirii in plin regim communist, in Scuarul Operei Nationale, chemind la unitate pe toti romanii. Partidul National Liberal pledeaza programatic pentru Uniunea Interstatala Romania-Republica Moldova, ca proiect de accelerare a integrarii R.Moldova in UE, pentru iesirea din CSI, pentru integrarea R.Moldova in NATO, pentru limba romana in Constitutie si iesirea statului nostru dn sfera de influenta rusa, prin retragerea militara a Kremlinului de pe teritoriul nostru national si retragerea sprijinului politic si economic acordat de Moscova regimului separatist de la Tiraspol.

PNL spera ca va veni o zi cind adevarul despre istoria noastra va servi drept temei pentru solidaritatea romanilor, care se vor uni in jurul proiectului de Parteneriat Strategic “Pro Europa” dintre Romania si Republica Moldova, care ii va uni pe toti romanii in Europa, cu regasirea lor intr-un spatiu politic, economic, social, cultural si spiritual romanesc.

Serviciul de presă al PNL

PNL optează pentru consolidarea partidei democratice Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal