Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Partidul Naţional Liberal a împlinit trei ani

|versiune pentru tipar||
PNL / 2 februarie 2010
Partidul Naţional Liberal

Astazi, 2 februarie, se implinesc trei ani de la inregistrarea Partidului National Liberal la Ministerul Justitiei. In acesti trei ani am cunoscut perioade extrem de grele, pentru ca, in politica noastra, lucrurile nu se desfasoara dupa regulile incetatenite in democratiile avansate. Mai avem pina acolo.

In citeva cuvinte, putem imparti aceasta scurta perioada in trei subperioade:

Este greu sa spunem care perioada a fost sau este mai dificila. Ceea ce putem spune cu siguranta este ca raminem fideli principiilor noastre programatice, care inseamna, in primul rind, a ne spune deschis pozitia, a promova valorile ce inseamna apropierea de Romania si integrarea in NATO si UE, iesirea din zona de influenta rusa si din CSI — decizii definitorii pentru a marca o cotitura radicala a parcursului istoric al R.Moldova spre o alta lume. Si daca astazi nu toate aceste obiective sint realizabile, consideram ca trebuie sa existe cineva care sa le spuna si sa pledeze constant pentru infaptuirea lor.

PNL isi asuma aceasta sarcina. Pentru ca demnitatea trebuie sa existe si in politica. Iar demnitatea PNL inseamna a spune ca Libertatea e aproape, dar inca nu este ireversibila. De aceea pledam puternic pentru asigurarea ireversibilitatii orientarii europene a R.Moldova.

Vitalia Pavlicenco,
presedintele PNL
100 zile de guvernare liberal-democrată, sugestii, riscuri PNL discută şi propune