Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL este alături de sinistraţi!

|versiune pentru tipar||
PNL / 8 iulie 2010
Partidul Naţional Liberal

Sloganul nostru este “PNL e mereu alaturi de tine”. PNL a luat cunostinta cu mare ingrijorare de efectele inundatiilor resimtite extrem de catastrofal intr-o mare parte din spatiul romanesc.

PNL exprima condoleante romanilor care si-au pierdut viata urmare a furiei apelor in Romania si isi exprima speranta ca Guvernul roman va face totul ce ii sta in puteri sa usureze destinul sinistratilor.

National-liberalii se implica in a acorda ajutor familiilor in care le-a intrat Prutul in case. PNL asteapta in casele romanilor din R.Moldova si Prutul, si intreaga Romanie, dar nu sub forma apei, ci sub forma spirituala, culturala, economica, sociala si politica…

PNL dispune de o cantitate apreciabila de haine, in special pentru copii, colectate de 1 iunie, de Ziua internationala a copilului, din care a distribuit partial la Soroca si unor familii defavorizate din alte localitati. Data fiind vacanta elevilor, distribuirea punctuala a hainutelor si jucariilor poate fi aminata, anuntindu-se o noua colectare. In legatura cu situatia creata in unele raioane, tinerii national-liberali, care au desfasurat actiunea umanitara, au decis sa mearga in satele sinistrate din cauza revarsarii riurilor Prut si sa usureze marea durere provocata de natura.

Staff-ul PNL i-a contactat pe presedintii filialelor teritoriale ale PNL din Hincesti si Ungheni — consilierul orasenesc, medicul Dumitru Mahu, si consilierul raional, juristul Alexandru Cojocaru. Liderii raionali ai PNL identifica necesitatile, locatia si posibilitatile de acces spre oamenii evacuati din casele lor. In zilele imediat urmatoare, prin efortul tinerilor national-liberali, care vor remite donatiile, prin sprijinul membrilor BPC al PNL si al echipelor din Hincesti si Ungheni, ajutoatele PNL vor ajunge la cei ce au nevoie de ele, dupa care se va tine o conferinta de presa si se va anunta rezultatul actiunii.

De asemenea, PNL demareaza, in cadrul partidului, actiunea de colectare a mijloacelor financiare pentru familiile sinistrate.

Serviciul de presa al PNL

PNL sprijina Decretul prezidential privind 28 iunie — Zi a comemorarii victimelor ocupatiei sovietice Decizia Curţii Constituţionale este o ruşine naţională!