Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Decizia Curţii Constituţionale este o ruşine naţională!

|versiune pentru tipar||
PNL / 13 iulie 2010
Partidul Naţional Liberal

Partidul National Liberal considera Decizia Curtii Constitutionale despre anularea Decretului prezidential privind declararea zilei de 28 iunie 1940 drept data a ocupatiei sovietice drept o rusine nationala, drept o injerinta a justitiei in sfera politica, ceea ce ii anuleaza caracterul intangibil in fata societatii. Decizia CC este una ilegala, pur politica, fapt inadmisibil intr-un stat de drept.

PNL considera ca decizia CC ar fi fost imposibila daca toate componentele Aliantei pentru Integrarea Europeana ar fi avut aceeasi pozitie cu Presedintele-interimar liberal privind ocupatia sovietica. Din pacate, insa, trei componente ale Aliantei pentru Integrarea Europeana nu s-au aliniat unui Decret multasteptat privind adevarul istoric despre genocidul romanilor, aliniindu-se, in schimb, Partidului Comunistilor, care este coloana a cincea a cercurilor imperiale rusesti.

Victoria AMN, PLDM si PD este una a lui Pyrrus, pentru ca, fiind de aceeasi parte a baricadei cu PCRM, ACESTE TREI PARTIDE AU TRADAT INTERESUL NATIONAL. PNL nu exclude tragerea de sfori din partea unor forte politice necomuniste si a PCRM la Curtea Constitutionala.

PNL considera ca, in pofida deciziei Curtii Constitutionale, Decretul prezidential si-a facut efectul, a trezit societatea, care a inteles, inca o data, ca nu exista justitie independenta in R.Moldova de jos si pina sus, cu mici exceptii. Actuala componenta a CC este aservita celor care i-au format componenta — comunistilor si fortelor politice proruse din R.Moldova, dar si fortelor politice din Rusia, care trag in permanenta sforile la Chisinau prin decidentii autohtoni antiromani.

Decizia CC este extrem de rusinoasa si pentru ca exista deja si pozitia oficiala a Academiei de Stiinte, care a decis fara univoc asupra faptului ca la 28 iunie 1940 s-a produs ocupatia sovietica a acestor teritoriii apartinind Romaniei. Adica, decizia Curtii Constitutionale este o sfidare a pozitiei istoricilor, dar si o incercare de a zadarnici condamnarea comunismului in Parlamentul Republicii Moldova, in baza recomandarilor Comisiei Cojocaru.

PNL considera ca partidele care s-au pronuntat, impreuna cu PCRM, contra Decretului prezidential privind ocupatia sovietica, vor trebui pedepsite in viitoarele campanii electorale de catre alegatorii care au demnitate nationala.

Serviciul de presă al PNL

PNL este alături de sinistraţi! PNL a depus la CEC cerere de participare la referendum