Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL participă la alegerile locale din 5 iunie 2011

|versiune pentru tipar||
PNL / 9 aprilie 2011
Partidul Naţional Liberal

Simbata, 9 aprilie 2011, a avut loc sedinta Delegatiei Politice Nationale a PNL, care a decis participarea formatiunii la alegerile locale din 5 iunie 2011. Membrii DPN au examinat un numar mare de chestiuni, incluzind Raportul despre activitatea PNL în perioada 5 martie 2011 — 9 aprilie 2011, retragerea unor membri si cooptarea de noi membri in DPN, participarea PNL la alegerile locale, desemnarea trezorierului PNL pentru alegerile locale din 5 iunie 2011 si a reprezentantului PNL la CEC, Mesajul, Simbolul si Strategia PNL in alegerile locale, acţiunile Filialelor teritoriale pentru înaintarea candidaţilor la functia de primar şi a listelor pentru consilieri, precum si alte decizii.

Membrii DPN au adoptat o Declaratie privind contextul alegerilor locale si reprimarea pluralismului politic si de opinii. (Declaratia se anexeaza.) DPN a decis ca BPC sa organizeze actiuni de protest in legatura cu anularea timpului gratis la posturile publice de presa.

La sedinta DPN au participat mai multi invitati, in special persoane ce au aderat recent la PNL si au creat organizatii locale, au convocat conferinte teritoriale si pregatesc listele de candidati pentru functia de consilier si primar. Printre invitati a fost si Gheorghe Vita, presedintele Uniunii romanilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, care, impreuna cu membri ai conducerii PNL, a participat la conferintele de presa in problema redobindirii cetateniei romane de catre romanii din Basarabia, lipsiti abuzit de ea de catre autoritatile sovietice. In curind, reprezentantul acestei Uniuni si membri ai conducerii PNL vor mai aduce, in atentia publicului, aspecte interesante din calvarul romanilor basarabeni de a redeveni, si prin acte, romani.

Membrii DPN au vorbit despre greutatile campaniei electorale, au venit cu sugestii pentru staful central — care le-a remis toate materialele ajutatoare pentru luarea deciziilor in Filialele teritoriale si pentru inscrierea in cursa electorala , si au decis sa-munceasca in acest scrutin, pentru a identifica persoane de calitate, cu bun-simt, care sa reprezinte PNL in fata colectivitatilor.

Sursa: www.pnl.md

Parlamentul tinerilor — copie a celui adevarat, in partea proasta Declaraţia PNL privind contextul alegerilor locale din 5 iunie 2011 şi reprimarea pluralismului politic şi de opinie