Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat de presă al Partidului Naţional Liberal

|versiune pentru tipar||
PNL / 4 mai 2011
Partidul Naţional Liberal

Pe 5 mai, tinerii national-liberali organizeaza un flash-mob cu tema “Combaterea corupţiei, a protecţionismului şi a evaziunii fiscale în cazul Primăriei”. Acţiunea va începe la ora 14.30 în capătul de sus al străzii Bănulescu-Bodoni, colţ cu Bulevardul Ştefan cel Mare, unde începe Piaţa de flori dată de Consiliul municipal Chişinău în arendă agentului economic “ŞEL ŞI C” S.R.L.

După aceasta, grupul de flash-mob-işti se va deplasa spre Primăria capitalei, unde vor protesta avînd aceleaşi pancarte — “Jos corupţia!”, “Vrem aplicarea legii!” “Bătrînii au pensii mici!”, “Vrem dreptate şi justiţie!”, “Jos Protecţionismul!”, “Jos furtul din averea publică!”

Conform răspunsului dat de viceprimarul Nistor Grozavu la sesizarea depusă de dr conferenţiar Donică Andrei, candidat pe lista PNL pentru Consiliul Municipal Chişinău, în legătură cu loturile de pămînt din str.Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni, unde se află o piaţă de flori, “ŞEL ŞI C” S.R.L. arendează pe un termen de cinci ani, provizoriu, fără drept de privatizare, loturile de pămînt din str. Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni, 20/1, nr.1, cu suprafaţa de 0,0795 ha şi nr.2 cu suprafaţa de 0,0475 ha, pentru exploatarea pieţei de flori, în baza deciziei Consiliului municipal Chişinău nr.11/18–16 din 12.11.2009 şi contractului de arendare nr.5201/2009 din 28.12.2009.

Prin decizia sus-menţionată au fost prelungite pe un nou termen relaţiile contractuale de arendare a terenurilor respective, care iniţial au fost transmise în arendă prin decizia Primăriei municipiului Chişinău nr.20–8-6 din 24.08.1998. Plata anuală de arendă constituie 11.708 lei.

Conform datelor PNL, aceste loturi de pămînt sînt date în subarendă, în mod ilegal, încasîndu-se o sumă anuală de peste 3 milioane de lei, pînă nu demult nefiind instalate în cele 93 de buticuri aparate de casă, în timp ce bugetul municipal nu încasează decăt suma indicată în răspunsul semnat de viceprimarul Grozavu. Nici o Fracţiune din Consiliul municipal Chişinău nu a protestat contra acestei situaţii, în timp ce Bugetul devine tot mai sărac.

PNL cere revizuirea condiţiilor contractului sau chiar rezilierea acestuia si supunerea cazului spre examinare structurilor competente, menite să stopeze abuzurile şi protecţionismul, ce conduc la pierderea banilor publici.

Serviciul de presă al PNL
Sursa: www.pnl.md

PNL vă urează un Paşte fericit! PNL luptă pentru alegeri moldoveneşti în Municipiul Tighina. Decizia CSJ