Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comuniştii promovează rasismul, iar poliţia îl bate pe Onoje

|versiune pentru tipar||
PNL / 19 februarie 2012
Partidul Naţional Liberal

Cetateanul Republicii Moldova de origine africana, John Onoje, membru al Partidului National Liberal, protesteaza frecvent impotriva comunistilor. Aceasta este pozitia sa de cetatean activ, la care are dreptul conform Constitutiei statului. Acest lucru, insa, trezeste, tot mai des, reactii inadecvate, condamnabile, din partea comunistilor si a politiei. Dupa ce simbata, 18 februarie, John Onoje a protestat contra participantilor la manifestarea organizataa de PCRM, liderul acestui partid, nefast pentru Republica Moldova, i-a adus jigniri publice lui John Onoje, ironizindu-i culoarea pielii si originea geografica, de unde provine.

PNL declara ca trezesc un profund dezgust aceste ofense aduse de liderul PCRM, Vladimir Voronin, care promoveaza, astfel, rasismul, ceea ce nu concorda nici macar cu doctrina sovietica a “internationalismului proletar”, promovata atit de insistent si fariseic de ideologii comunismului, care isi creau partide comuniste loiale in toate statele, inclusiv in Africa, incercind “sa tot exporte revolutia bolsevica”.

In ceea ce priveste statul de drept Republica Moldova, pe care comunistii pretind ca l-au construit timp de zece ani, cit au nenorocit aceasta societate, aflindu-se la cirma, astazi putem spune, cu certitudine, ca bolsevicii capitalisti sunt niste facaturi care ne repugna, tot spunind pe la Bruxelles si Strasbourg una, iar acasa aplicind mereu practici primitive, raminind rasisti, intoleranti, antidemocrati, antieuropeni.

Nu e de mirare ca Republica Moldova ramine — si dupa 20 de ani — sub monitorizarea Consiliului Europei, ca un stat cu grave deficiente la capitolul “Drepturile si libertatile fundamentale ale omului”. Ne amintim cu totii cum individul pe nume Vladimir Voronin — o catastrofa pe capul cetatenilor nostri, o persoana odioasa, ce a uzurpat continuu Puterea —, a declarat, in mandatul sau, ca nu este Presedintele romanilor, care sint 80 la suta ca nationalitate majoritara in acest stat.

Presedintele PNL are deja un dosar vs Republica Moldova la CEDO intr-o cauza contra Voronin. Probabil, liderul rosu isi mai doreste niste dosare cauzate de discriminarea la care s-a dedat public fata de un cetatean al statului, al carui deputat este, in prezenta citorva mii de oameni, jignind Alianta, cica, “aparata numai de John Onoje”, care era alaturi de alti cetateni, al caror numar creste, ei fiind indignati de manifestatiile coalitiei monstruoase.

De asemenea, PNL constata, cu profunda ingrijorare, ca politia Republicii Moldova se deda la actiuni ilicite impotriva protestatarilor contra manifestantilor care cer dizolvarea Parlamentului. Pe data de 19 februarie, John Onoje a fost agresat de politie, protestind in PMAN. Apoi a fost dus la un comisariat, unde — sustine — a fost maltratat si urmeaza sa solicite o examinare medico-legala.

Conducerea PNL a discutat cu unii factori de la Ministerul de Interne, care invoca un comportament agresiv al lui Onoje impotriva politistilor. Noi declaram ca orice ar incerca sa faca un protestatar, el poate fi doar imobilizat, i se poate intocmi un proces-verbal, insa nu poate fi lovit, nu trebuie provocat, pentru ca un exponent al fortelor de ordine sa invoce un motiv plauzibil pentru a face uz de putere.

Solicitam ministrului de interne si primului ministru, caruia i-am cerut si o interventie, pe cale verbala, in acest caz, sa actioneze astfel, incit membrii PNL, ca si orice alti cetateni ai Republicii Moldova, sa nu caute insistent raspuns la intrebarea: “Politia e la cheremul comunistilor?” “Politia e la cheremul AIE?” sau “Politia serveste Statul si Legea?” Este intrebarea care si-o pune si cetatenaul John Onoje, persecutat de mai multa vreme de polititie si de alte institutii, fapt declarat de el public in diferite interviuri.

PNL isi va apara mereu membrii si ii va asista in procesele de judecata care vor fi intentate contra reprezentantilor statului pentru abuzurile in serviciu si incalcarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului.

Voronin, despre Onoje: Iata cine apara Alianta — un NEGRU coborat din copaci

Proteste din nou in centrul capitalei. Comunistii au iesit din nou in strada pentru a protesta, ca in fiecare samabata, impotriva Aliantei. In acelasi timp, cativa manifestanti, printre care si John Onoje au organizat un antiprotest.

“Iata, am asteptat sa inceapa sedintele Parlamentului, dar uitati-va la ei, nu se pot intelege nici asupra unei date ca s-o stabileasca. Am facut foarte bine ca n-am venit”, a declarat Vladimir Voronin despre activitatea de ieri a legislativului.

In Piata Marii Adunari Nationale comunistii scandeaza “Jos Alianta”, “Alianta, fa-ti bagajele”, “Demisia AIE”.

Sursa: www.pnl.md

Comunicat de presă al grupului de lucru pentru formarea Consiliului Unirii Pe 22 februarie 2012 a fost creat Consiliul Unirii