Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Pe 22 februarie 2012 a fost creat Consiliul Unirii

|versiune pentru tipar||
PNL / 23 februarie 2012
Partidul Naţional Liberal

Miercuri, 22 februarie 2012, mai mulţi reprezentanţi ai sectorului asociativ, societatii civile si ai unor partide politice, semnatari ai Consiliui Naţional al Unirii, fondat în decembrie 1991-ianuarie 1992, de pe ambele maluri ale Prutului, oameni de bună credinţă din Republica Moldova, din România şi de peste hotare au semnat Manifestul Consiliului Unirii.

Aceasta a avut loc urmare a discuţiilor avute pe parcursul ultimelor săptămîni între mai mulţi aderenţi din spaţiul românesc şi din afara graniţelor României la ideea semnării unui document prin care să fie sensibilizată societatea şi autorităţile celor două state româneşti asupra imperativului unificării acestora.

În cadrul grupului de inţiativă pentru formarea Consiliului Unirii s-a convenit asupra mai multor acţiuni, care să asigure demararea eficientă a procesului de coagulare a forţelor active pe platforma unionismului.

Se va elabora un Statut şi un Regulament de organizare interioară ale Consiliului Unirii, a cărui listă de aderenţi se anunţă deschisă, urmînd să se alăture toţi doritorii — reprezentaţi ai asociaţiilor, ai partidelor, persoane fizice.

Consiliul Unirii va pregăti un program de acţiuni, una dintre ele fiind cea dedicată Zilei de 27 Martie. Consiliul Unirii va lansa un site, prin care, de asemenea, doritorii de a se alătura la opera de convingere a românilor de pe ambele maluri ale Prutului şi ale Nistrului de a se regăsi împreună într-o singură Ţară, România, se vor putea înscrie şi contribui la obiectivul fixat prin instrumentele şi posibilităţile ce le stau la dispoziţie.

Consiliul Unirii va anunţa rechizitele unui cont în care vor putea fi depuse mijloace băneşti ca suport pentru activitatea acestuia.

Toţi semnatarii din 22 februarie 2012 ai Manifestului Consiliului Unirii vor purta discuţii cu reprezentanţi ai diferitelor asociaţii, mijloace de presă, persoane notorii, pentru a invita cît mai mulţi aderenţi la structura unionistă.

Consiliul Unirii va avea un Preşedinte de Onoare şi o structură colegială de conducere. Vor deveni membri de onoare ai Consiliului Unirii persoane cu merite deosebite în Mişcarea de Renaştere Naţională şi în lupta de rezistenţă împotriva forţelor românofobe.

În curînd vom da publicităţii textul Manifestului Consiliului Unirii şi lista primilor aderenţi.

Serviciul de presă al Consiliului Unirii
Sursa: www.pnl.md

Comuniştii promovează rasismul, iar poliţia îl bate pe Onoje PNL a adresat, prin Ambasadă, o Scrisoare Premierului Român