Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Ministerul Justiţiei a sesizat Curtea Constituţională

|versiune pentru tipar||
PNL / 29 februarie 2012
Partidul Naţional Liberal

Ministerul Justitiei a facut aceasta sesizare in contextul neinregistrarii Noii Redactii a Statutului unionist al PNL, care, prin toate deciziile si actiunile sale, a demonstrat ca pledeaza pentru reintregirea neamului romanesc si pentru Unirea Republicii Moldova cu Romania pe cale pasnica, prin convingerea moldovenilor de origine romana si de alte origini privind acest obiectiv politic. Nedumerirea PNL este “corelarea” de catre Ministerul Justitiei a articolului 41(4) din Legea Fundamentala — asupra caruia exista deja decizii-precedent ale instantelor de judecata in baza legislatiei CEDO — cu art.32, incercindu-se a li se incrimina unionistilor defaimarea si calomnierea statului, acte de violenta etc.

Instantele de judecata nationale din Republica Moldova s-au pronuntat. PNL este, de fapt, un partid persecutat in Republica Moldova, pentru ca este romanesc si unionist. Putem spune ca un partid al regiunilor, inregistrat foarte usor de Ministerul Justitiei, promoveaza exact separatismul, care ar putea cadea sub incidenta art.32. Dar asta e situatia. In R.Moldova nu am avut, cu mici exceptii si din pacate, guvernari nationale, ci doar antinationale, antiromanesti si prorusesti.

Vom vedea pozitia Curtii Constitutionale. Si ne vom convinge, de asemenea, daca legislatia moldoveneasca restrictiva abuziv pe alocuri nu contravine legislatiei europene, care este superioara celei nationale.

PNL este convins ca pentru romanii basarabeni si pentru alogenii din cel de-al doilea stat romanesc prioritara si majora este fericirea, nu apararea cu orice pret a statalitatii unui stat care ii nenoroceste si ii alunga de la casele lor prin alte tari si zari. Unirea cu Romania este o sansa de a-i face pe moldovenii de toate nationalitatile fericiti.

Sursa: www.pnl.md

PNL a adresat, prin Ambasadă, o Scrisoare Premierului Român PNL salută adoptarea, la Bucureşti, a Legii Lustraţiei. Pe când la Chişinău?