Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Preşedintele PNL a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE

|versiune pentru tipar||
PNL / 15 martie 2012
Partidul Naţional Liberal

Joi, 15 martie, presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a avut o intilnire — la invitatia si la sediul Delegatiei Uniunii Europene — cu seful acesteia, Ambasadorul Dirk Schuebel.

Discutia s-a axat pe situatia politica, pe interesul fata de un dialog, din partea factorilor europeni, si cu partidele extraparlamentare din Republica Moldova. Seful Delegatiei UE s-a aratat interesat de activitatea Partidului National Liberal, de conditiile politice si democratice in care activeza formatiunile din afara Parlamentului.

Vitalia Pavlicenco i-a expus Inaltului Reprezentant al UE in Republica Moldova pozitia PNL fata de evenimentele din societate, actiunile desfasurate de catre membrii partidului, rezultatele Congresului al III-lea al formatiunii si atitudinea Ministerului Justitiei, care nu inregistreaza Noua Redactie a Statutului PNL, ce include obiectivul politic de Unire a Republicii Moldova cu Romania.

Presedintele PNL a invocat, de asemenea, initiativele legislative, subordonate interesului major al populatiei noastre, inaintate de national-liberali in Parlamentul 2005–2009 — privind iesirea din CSI, rezilierea unor acte privind diferendul transnistrean. Vitalia Pavlicenco l-a informat pe Dirk Schuebel despre nerespectarea principiilor pluralismului politic nici in ultimii trei ani, dupa ce s-a produs alternanta la Putere, PNL fiind persecutat de institutiile statului la fel ca si in anii regimului comunist — prin anularea spotului unionist de catre CEC, sub presiunea PCRM si prin votul reprezentantilor AIE; prin anularea unicului minut gratis de publicitate la Audioviziualul public; prin alte decizii si actiuni, inclusiv la nivel de municipalitate. Vitalia Pavlicenco si-a exprimat ingrijorarea si temerea ca pluralismul politic va avea si mai mult de suferit urmare a modificarii Legii privind partidele politice, dupa care formatiunile extraparlamentare s-ar putea confrunta cu si mai mari constringeri, in actuala societate, inca nedemocratica.

Dirk Schuebel s-a interesat de conexunile internationale ale PNL si de pozitia fata de consolidarea fortelor democratice cu doctrina liberala. Dl Schuebel si-a declarat interesul privind continuarea dialogului cu partidele extraparlamentare din Republica Moldova.

Serviciul de presa al PNL
Sursa: www.pnl.md

Cine îl poate ajuta pe unionistul John Onoje? Consiliul Unirii vă invită la manifestări naţionale