Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Consiliul Unirii vă invită la manifestări naţionale

|versiune pentru tipar||
PNL / 16 martie 2012
Partidul Naţional Liberal

Joi, 15 martie, a avut loc sedinta ordinara a Consiuliului Unirii, la care au fost invitati toti smenatarii din R.Moldova. La sedinta unii semnatari au participat pentru prima oara, printre ele fiind si scriitorul Nicolae Dabija, presedintele Forului Romanilor de Pretutindeni, presedintele Forului Democrat al Romanilor. Tema discutata a fost sarbatorirea Zilei Unirii, pe 27 Martie, cu toate actiunile preconizate inainte de aceasta data si in aceasta zi.

Astfel, s-a decis sa se depuna eforturi pentru a informa si invita cit mai multi oameni cu vederi unioniste, indiferent de nationalitate, la suita de actiuni dedicate zilei Unirii. In primul rind, Consiliul Unirii se va alatura, pe 25 martie 2012, la Marsul Unirii, initiat de Actiunea 2012, care va incepe la ora 16.00 de la Academia de Stiinte a Republicii Moldova. La aceasta actiune semnatarii Consiliului Unirii vor veni cu Tricoloruri, cu banere ale partidelor si asociatiilor membre, cu esarfe si alte insemne politice, dar fara drapele ale partidelor sau ale altor entitati.

De asemenea, Miscarea National-Crestina, care invita toate semnatarele Consiliului Unirii, desfasora Marsuri ale Unirii la Balti, incepind cu ora 10.00, de la strada Independentei, la Ungheni, incepind cu ora 13.00, de la intrarea in oras, de linga statia PECO. Pe data de 24 o delegatie a Consiliului Unirii va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii la Bacau, la invitatia Asociatiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, conduse de dl Ioan Seniuc, semnatarul Consiliului, care face parte din CU.

Vor fi organizate acţiuni la Orhei, în alte localităţi, la care sunt invitaţi sa participe toti cei care au semnat direct sau prin entitate (partid, asociatie) adeziunea la Consiliul Unirii.

Pe data de 27 martie 2012 vor avea loc manifestari la biblioteci din Chisinau — Biblioteca Municipala “B.P.Hasdeu”, ora 11.00, Biblioteca “Alba Iulia”, ora 13.00, cu participarea oaspetilor din Romania — poeta Ana Blandiana si primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum si cu alte personalitati. Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc, la Teatrul “Ginta Latina”, o sedinta festiva si un concert cu participarea Forului Democrat al Romanilor si a Consiliului Unirii.

Consiliul Unirii si Forul Democrat al Romanilor ii invita pe toti oamenii de buna credinta la aceste actiuni.

Serviciul de presa al CU
Sursa: www.pnl.md

Preşedintele PNL a avut o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE PNL a chemat Ministerul Justiţiei în judecată