Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL a chemat Ministerul Justiţiei în judecată

|versiune pentru tipar||
PNL / 21 martie 2012
Partidul Naţional Liberal

Astăzi, 21 martie 2012, în numele Partidului Naţional Liberal, a fost depusă o cerere de chemare în judecată a Ministerului Justitiei, în legatură cu refuzul de înregistrare a Statutului formaţiunii, care include obiectivul politic al Unirii Republicii Moldova cu România.

PNL expune motivele de chemare în judecată şi cere

  1. Admiterea Acţiunii.
  2. A obliga Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova să dispună o Decizie legală, prin care să opereze modificările şi să înregistreze Noua Redacţie a Statutului PNL în Registrul de Stat al organizaţiilor necomerciale.
  3. Pentru discriminarea PNL, prin refuzul de înregistrare a Noii Redacţii a Statutului, fapt care a generat repercusiuni indezirabile şi a ştirbit vizibil imaginea formaţiunii — a-l obliga personal pe Ministrul Justiţiei Oleg Efrim să-şi recunoască în mod public vina, să ceară scuze în faţa PNL — prin mijloace de informare în masă, inclusiv prin intermediul Companiei “Teleradio-Moldova”, — pentru ireverenţa comisă şi pentru că a sfidat prevederile imperative şi prohibitive ale legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PNL
Sursa: www.pnl.md

Consiliul Unirii vă invită la manifestări naţionale Mesaj adresat de Consiliul Unirii cu prilejul învestirii în funcţie a Preşedintelui Nicolae Timofti