Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL cheamă partidele parlamentare din România să dea exemplu partidelor parlamentare, pretins naţionale, din RM

|versiune pentru tipar||
PNL / 25 martie 2012
Partidul Naţional Liberal

Anul 2012 este un an de o greutate si de o putere simbolica aparte, cind se implinesc 200 sute de ani de la raptul Basarabiei de catre Imperiul Rus. Acest an este marcat de PNL prin actiuni publice dedicate si datei de 27 martie, cind se implinesc 94 de ani de la adoptarea, in 1918, de catre Sfatul Tarii, a Actului Unirii Basarabiei cu Patria-Mama, ca si datei de 16 mai, cind vom comemora doua secole de ocupatie ruso-sovietica, urmind sa punem, prin vointa populara romaneasca, sfirsit acestei stari mostenite prin Pactul criminal Molotov-Ribbentrop. PNL ii cheama pe toti oamenii curajosi, pe romanii si alogenii cu viziuni unioniste la aceste manifestari de demnitate nationala.

Partidul National Liberal constata ca alegerea Presedintelui Republicii Moldova creeaza premizele pentru o perioada in care guvernarea necomunista sa demareze reformele promise in alegeri. PNL spera ca Presedintele ales va opta neclintit pentru respectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului, care inca se incalca flagrant in societatea noastra, polarizata puternic pe criterii patrimoniale si etnice.

Sursa: www.pnl.md

Mesaj adresat de Consiliul Unirii cu prilejul învestirii în funcţie a Preşedintelui Nicolae Timofti Diversiune concertată împotriva Marşului Unirii