Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

Comunicat de presă despre dosarul “PNL vs Ministerul Justiţiei”

|versiune pentru tipar||
PNL / 25 iunie 2012
Partidul Naţional Liberal

Marti, 26 iunie 2012, va avea loc, la Curtea de Apel Chisinau, sala 7 (judecator Marina Anton), a treia sedinta in procesul intentat de catre Partidul National Liberal Ministerului Justitiei al Republicii Moldova in legatura cu refuzul acestuia de a inregistra modificarile ce prevad obiectivul statutar si programatic de Unire a Republicii Moldova cu Romania, prevazut in Statutul PNL, adoptat in formula noua la Congresul al III-lea al formatiunii, ce a avut loc la 3 decembrie 2011.

Ministerul Justitiei nu inregistreaza Statutul PNL pentru ca include urmatorul fragment in Capitolul II, “Obiectivele partidului”: “Partidul promovează imperativul reîntregirii neamului românesc, prin lichidarea consecinţelor juridice ale Pactului criminal Molotov — Ribbentrop, ca să se resatabilească adevărul istoric pentru partea poporului român ce locuieşte în frontierele legale ale Republicii Moldova, recunoscute de ONU, după proclamarea Independenţei faţă de URSS. PNL pledează pentru unificarea — pe cale paşnică, democratică — a celor două state româneşti, adică pentru Unirea Republicii Moldova cu România, drept cea mai scurtă cale de desprindere de sfera de influenţă rusească şi de accedere rapidă în NATO şi UE. Partidul militează pentnru acest obiectiv prin mijloace legale, nonviolente, conforme cu principiile fundamentale ale democraţiei”.

PNL precizeaza ca Programul, care nu se inregistreaza de catre Ministerul Justitiei, contine prevederi similare.

Conform legislatiei, sedintele de judecata sunt publice. PNL va fi reprezentat de presedintele formatiunii, Vitalia Pavlicenco.

Sursa: www.pnl.md

PNL consideră că absenţa la proces nu face cinste Ministerului Justiţiei Curtea de Apel Chişinău a dat cîştig de cauză PNL