Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPNL

PNL consideră că absenţa la proces nu face cinste Ministerului Justiţiei

|versiune pentru tipar||
PNL / 3 mai 2012
Partidul Naţional Liberal

PNL considera ca absenta la proces nu face cinste Ministerului Justitiei. Astfel, pentru data de 3 mai a fost fixata prima sedinta de judecata la Curtea de Apel Chisinau in dosarul de contencios administrativ “PNL vs Ministerul Justitiei”, care nu a inregistrat modificarile la Statutul partidului, adoptate de Congresul al III-lea al formatiunii, ce a avut loc pe 3 decembrie 2011, fiind vorba de un obiectiv statutar si programatic unionist.

S-au prezentat in proces presedintele PNL, Vitalia Pavlicenco, si doi juristi care apara interesele partidului in instantele judecatoresti. Instanta a constatat ca nu a sosit pe adresa Curtii de Apel confirmarea ca ministerul ar fi primit avizul de citare in instanta. In legatura cu asta, reprezentantul PNL s-a oferit sa mearga la Cancelaria Ministerului Justitiei si sa depuna o copie a actiunii de chemare in judecata si avizul de citare in sedinta urmatoare, ce va avea loc la 7 iunie 2012.

PNL adreseaza Ministerului Justitiei, prin acest comunicat de presa, solicitarea sa procedeze cu respect fata de o formatiune politica inregistrata legal in Registrul de stat al organizatiilor necomerciale si care face parte din societatea civila, in timp ce Ministerul este institutie de stat, care are angajati platiti din banii publici, pentru a-si face datoria si a veni in sedintele de judecata in vederea edificarii asupra litigiilor aparute.

PNL nu interpreteaza deocamdata acest gest al MJ drept sfidare si intentie de hartuire, in continuare, a formatiunii, ai carei membri impartasesc obiectivul politic de Unire cu Romania pe cale pasnica. Subliniem, in special, acest lucru, amintind ca fragmentul inclus in Statutul partidului despre metodele pasnice, constitutionale si democratice de promovare a acestui obiectiv sunt reproducerea unui fragment din prevederea Legii privind partidele politice.

PNL crede ca Ministerul Justitiei ar fi procedat corect si ar fi impus respect daca — in cazul in care nu are persoane dispuse sa mearga in procesul intentat de PNL — depunea o cerere de aminare, pentru a decide cine merge in instanta si cu ce argumente. Iar daca Ministerul nu are argumente, PNL saluta in orice moment decizia ministrului de a inregistra Statutul unionist al formatiunii.

PNL solicita colaborare corecta cu Ministerul Justitiei, propunindu-i, daca va fi intocmita Referinta la Cererea de intentare a unei actiuni, sa o expedieze si pe adresa PNL sau sa instiinteze Staful partidului sa vina sa o ridice, pentru a eficientiza examinarea dosarului. Amintim ca PNL este acum prejudiciat si impiedicat sa isi desfasoare activitatea prin neinregistrarea Statutului si examineaza eventualitatea sa ceara, pentru aceasta, despagubiri de la Minisetrul Justitiei. Pacat de banii publici care se pierd cu asemenea prilejuri.

Sursa: www.pnl.md

Conferinţa teritorială PNL la Orhei Comunicat de presă despre dosarul “PNL vs Ministerul Justiţiei”